Att baka egna Toffifees är inte så svårt som det ser ut! Överraska dina gäster med en hemgjord kola till kaffet.
Hemgjord Toffifee – recept
Du behöver:
Termometer
Bakform/knäckform till Toffifees
- 100 gr smör
- 250 gr socker
- 2 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 1tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 50 gr nutella
- Hasselnötter
- 100 gr mörk choklad
- Finhackade hasselnötter
Läs även: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga
Gör så här:
1. Smält smör och låt kastrullen stå kvar på plattan på svag värme. Häll i socker, grädde, sirap och vaniljsocker och vispa det tillsammans med smöret.
2. Koka upp och låt sjuda. Använd dig av en termometer – kolan ska bli 124 grader.
3. Häll upp kolan i formen eller i knäckformarna. Ställ in i kylskåpet i 20 minuter.
4. Ta ut kolan och tryck dit ett hål i alla kolor med din tumme.
5. Spritsa (eller använd en sked) ner nutella.
6. Placera en hasselnöt i nutellan och ställ sedan in i kylskåpet i 15 minuter.
7. Smält den mörka chokladen, använd en sked för att smeta ut chokladen på kolabitarna. Avsluta med att hälla över krossade hasselnötter på toppen.
Vill du läsa fler artiklar som den här?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!