Pajen som tar slut snabbare än du hinner säga "varsågod".
Pajen som tar slut snabbare än du hinner säga "varsågod". Foto: Emmy Lundström

Sommarsuccén: Rabarberpaj med hallon och vit choklad

Recept och dryck

Sommarens godaste rabarberpaj är inte bara enkel att slänga ihop – den kommer garanterat göra succé bland alla du känner. Det här receptet på rabarber- och hallonpaj med vit choklad bara måste du prova!

Annons

Rabarber och hallon är inte bara vackra ihop, de är också en oemotståndlig kombo när det gäller smak. En paj går alltid hem som fika, antingen bara som den är eller med vispgrädde till. 

 

Godaste rabarberpajen med hallon och vit choklad: 

Du behöver (6 portioner):

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 5 dl hackade rabarber
  • 5 dl hallon
  • 75 g hackad vit choklad
  • 2 msk strösocker
  • ev 1,5 msk potatismjöl

Topping: 

  • 25 g hackad vit choklad

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Blanda i mandelspånen. 
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl ifall du använder frysta bär. Smula degen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15—20 minuter. 
  3. Strö över vit choklad över pajen medan den fortfarande är varm. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljkräm.

 

Annons

 

 


Vi i villa tipsar dig

26 maj 2016
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Recept: Grilla fisk över öppen eld

Recept och dryck Testa något nytt när du ska utöva dina kockkunskaper – gör det över öppen eld. Mat-esset Niklas Ekstedt vet hur du bäst får fjutt på brasan...

Boktips kokböcker

Recept och dryck Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Boktips mars -07

Recept och dryck Här är några tips på nya kokböcker. Många av ingredienserna kan du hitta i din egen trädgård.

Grilla – ett vinternöje

Recept och dryck Låt inte kung Bore hindra från att duka upp till grillfest. Bjud in ett trevligt sällskap och tänd upp grillen. För det smakar lika gott att grilla...