Sommarsuccén: Rabarberpaj med hallon och vit choklad

Sommarens godaste rabarberpaj är inte bara enkel att slänga ihop – den kommer garanterat göra succé bland alla du känner. Det här receptet på rabarber- och hallonpaj med vit choklad bara måste du prova!


Rabarber och hallon är inte bara vackra ihop, de är också en oemotståndlig kombo när det gäller smak. En paj går alltid hem som fika, antingen bara som den är eller med vispgrädde till. 

Godaste rabarberpajen med hallon och vit choklad: 

Du behöver (6 portioner):

Smuldeg:

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 2 msk strösocker
  • 100 g smör

Fyllning:

  • 5 dl hackade rabarber
  • 5 dl hallon
  • 75 g hackad vit choklad
  • 2 msk strösocker
  • ev 1,5 msk potatismjöl

Topping: 

  • 25 g hackad vit choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och socker i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda samman med mjölblandningen så att det blir en grynig massa. Blanda i mandelspånen. 
  2. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg i en pajform. Strö över potatismjöl ifall du använder frysta bär. Smula degen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 15—20 minuter. 
  3. Strö över vit choklad över pajen medan den fortfarande är varm. Servera tillsammans med vaniljglass eller vaniljkräm.

 
Vi i villa tipsar dig

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar