Recept: Pepparkakshjärta med glasyr

Älskar du pepparkakor? Då måste du testa det här receptet på mjuk pepparkaka med smörkrämsglasyr och kokos! 


Du behöver: 

8 – 10 bitar

  • 100 g skållad mandel
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 malen ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor 
  • 2 medelstora kokta och kalla pressade potatisar 

Till formen:

  • Smör
  • 1 dl kokosflingor 

Smörkrämsglasyr 

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • Flagad kokos 

Gör så här: 

1. Mal mandeln, rör smör och socker pösigt. Blanda i ett ägg i taget samt kryddorna. Rör i mandeln och potatisen.

2. Fördela smeten i en välsmord form, 1 1/2 liter, som är ströad med kokosflingor.

3. Grädda i nedre delen av ugnen, i 175 °C cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. 

4. Rör smör och florsocker till glasyr. Bred smeten på kakan. Ställ i kyl. Garnera med torrostade kokosflingor. 

 

Birgittas bästa julkakor (Lind & Co), ca 159 kr. 

 

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar