Foto: Ur boken "Grilla vego". Foto: Richard Rönnerstam.

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Recept och dryck

Kocken Paul Svensson delar med sig av sitt recept på grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat. Sommarsuccé på grillen!

Annons

Stjärnkocken Paul Svensson grillar gärna, och allra helst är det grönsaker som hamnar på grillen. För Vi i Villa berättar han om bästa tipsen för att grilla grönt, och bjuder på sina favoritrecept ur boken "Grilla vego".

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Du behöver (4 portioner):

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • Olivolja
  • 12 levainbrödskivor, supertunt skivade
  • salt och svartpeppar

 

Dressing:

  • 1 mogen tomat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1,5 msk kapris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt

 

Till servering:

  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • ½ dl strimlad selleriblast eller blekselleri

 

Gör så här:

  1. Skiva zucchinierna med hjälp av en mandolin på längden till tunna långa skivor. Salta lite försiktigt och vänta tills de börjar vätska sig.
  2. Pensla skivorna med lite olja och grilla på direct glöd under lock tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing och lyft sedan av från grillen.
  3. Servera direct med grovskuren eller hel basilika och eventuellt lite selleriört. Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar.

 

Dressing

Riv tomaten på rivjärnets grövsta sida. Blanda med vitlök, kapris, vinäger och olja. Smaka av med salt.

Annons
08 juni 2016
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Recept: Grilla fisk över öppen eld

Recept och dryck Testa något nytt när du ska utöva dina kockkunskaper – gör det över öppen eld. Mat-esset Niklas Ekstedt vet hur du bäst får fjutt på brasan...

Boktips kokböcker

Recept och dryck Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Boktips mars -07

Recept och dryck Här är några tips på nya kokböcker. Många av ingredienserna kan du hitta i din egen trädgård.

Grilla – ett vinternöje

Recept och dryck Låt inte kung Bore hindra från att duka upp till grillfest. Bjud in ett trevligt sällskap och tänd upp grillen. För det smakar lika gott att grilla...