Paul grillar: Hamburgare

Man kan laga all mat utomhus. Året runt!, säger Paul Svensson, välkänd tv-kock och erfaren kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Här är hans hamburgare royal med dijonsenap.


Hemgjorda hamburgare går inte att köpa för pengar. För en riktigt bra grillkväll krävs fet nötfärs och en bra form att pressa hamburgaren i. Frågar du mig tycker jag en hamburgare ska vara medelgrillad, det vill säga ha en innertemperatur på 58°, det vill säga inte vara genomstekt. Det gör den saftigare. Mycket gott att fylla hamburgaren med är ett måste, men det absolut viktigaste är faktiskt att den grillas på en riktigt fin glöd och ett glödhett galler.

1 kg nötfärs

1 vitlöksklyfta, riven

1 msk dijonsenap

1 tsk svartpeppar

2 tsk salt

½ dl vatten

1 knippe bladpersilja, finhackad

Blanda alla ingredienserna väl och platta ut till 8 jämntjocka, täta hamburgare. Grilla dem ett par minuter på vardera sida och servera dem sedan direkt tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde grillat bacon, avokado, tomat, lök, sallad, hamburgerbröd och hamburgerdressing.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar