Päron med ädelostcrème

Det perfekta tilltugget till fördrinken är sött, salt och krispigt på samma gång.


För att tillaga 12 st crostini med päron och ädelostcrème behöver du följande:

  • 12 skivor baguetter, ca 1 cm tjocka
  • 1 msk Arla Smör-&rapsolja
  • 100 g Kvibille ädel
  • 2 msk Arla Köket matlagningsgrädde
  • 1 st päron

Så här gör du:

Sätt ugnen på grill 250°. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över smör-&rapsolja. Grilla brödskivorna i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Mosa samman ädelost och grädde. Kärna ur och skär päronet i bitar. Fördela ostcrèmen på crostini och dekorera med päron.

Foto och recept: Arla Köket

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar