Foto: Björn Tesch

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck

Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad schalottenlök 

Du behöver (4-6 personer): 

  • 2 stekta kycklingfiléer, tunt skivade 

Friterad schalottenlök

  • 2 bananschottenlökar
  • 1 dl smakneutral olja, t.ex. varmpressad raps
     

Coleslaw

  • 300 g vit- eller rödkål, gärna spets
  • 1 litet rött äpple
  • 1 liten morot
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl naturell yoghurt, 10%
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • salt och peppar


Till servering

  • Tortillabröd
  • Tärnad avokado
  • Tärnad mango
  • Koriander
  • Sesamfrön

 

Så gör du

1. Sätt igång med den friterade löken när kycklingen står i ugnen. Skala och skiva schalottenlökarna tunt och lägg tillsammans med oljan i en liten kastrull. Hetta upp tills det börjar sjuda och fritera på medelvärme i 10-20 minuter beroende på lökarnas storlek, rör om då och då. Lyft löken ur oljan med hålslev när den är gyllene och frasig och låt den rinna av på hushållspapper.

2. Medan du håller ett öga på löken börjar du med coleslawen. Ansa kålen och strimla det fint. Kärna ur äpplet och strimla resten fint. Skala och riv moroten grovt. Blanda allt med resten av ingredienserna.

3. Servera det tunt skivade kycklingköttet i tortillabröd tillsammans med coleslaw , tärnad avokado och mango. Toppa med den friterade löken, färsk koriander och sesamfrön.

Laktosfritt: Skippa yoghurten i coleslawen!

 

 

Smartare mat för hela familjen (Tukan förlag), ca 177 kr. 

03 januari 2018
 
Mer om Recept och dryck

Video: Recept på iskaffe

Recept och dryck Nu kommer värmen och med den ett sug efter svalkande drycker. Här bjuder vi på ett recept på törstsläckande iskaffe som du enkelt mixar ihop själv. 

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matres...

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa.

Video: Recept på enkel jordgubbscheesecake

Recept och dryck En cheesecake som varken behöver gräddas eller frysas passar perfekt att bjuda på efter en god middag. Här med jordgubbar, men kan även varieras med andra bär och frukter.

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept.

Recept: Picklad chili

Recept och dryck Picklad chili är både gott som det är eller som tillbehör till kött och vegetariska grytor. Här är ett enkelt recept från boken Chili – 222 sorter att...

Video: Recept på müslibars

Recept och dryck Ge dig själv en energikick med dessa müslibars som du enkelt gör själv i mixern. Tranbär, dadlar och mandlar är huvudingredienserna. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...