1. Gör egen (nåja…) julfudge och ge bort i en fin låda.
Du behöver:
Mörk chokladfudge
Torkade fikon
Torkade dadlar
Whiskey
Gör så här:
Smält fudge under svag värme i en lätt oljad kastrull. Hacka fikonen och dadlarna. När fudgen har smält; blanda ner de övriga ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper i en form och häll över blandningen. Låt stå och svalna. Skär i bitar.
(Recept ur boken Första hjälpen vid akut julsug.)
2. Nötter eller godis i en fin glasburk
Glasburkar hittar du i lite större matvarubutiker och blir en personlig julklapp om du skriver en fin etikett, exempelvis ”Alexandras smarriga polkagrisar”.
3. Skriv ut ett foto på dig och julklappsmottagaren
Eller bara ett foto där denne är lite extra snygg! Skriv ut på fotopapper och rama in. Glöm inte att skriva årtal, när bilden är tagen och ditt namn på baksidan av fotot innan du ramar in det.