Amanda Schulman och Hannah Widell.
Amanda Schulman och Hannah Widell. Foto: Amelia Widell

Intervju med Hannah Widell och Amanda Schulman

Recept och dryck

Hannah och Amanda är aktuella med boken Magisk sommar, Norsteds förlag. Vi har pratat med dem om boken och somrarna på magiska Gotland.

Vad har varit roligast med att göra Magisk sommar?

Hannah: Det här ju vår första kokbok och att få vara med i den processen från början till slut var extremt spännande. Sen att vi fick visa vårt Gotland som vi håller så kärt var också roligt. 

Amanda: Att det var en dröm som gick i uppfyllelse. Vi har velat göra denna bok så länge som vi minns. Sen var det ju otroligt roligt att laga all mat och planera boken.

Ni skriver att släkten samlas på somrarna utan att ha setts under hela vintern – hur undviker ni jobbiga gräl och Norén-scener som annars är rätt vanliga under semestrar och ledigheter när flera familjer ska samsas?

Hannah: Vi är nog mer Norénska under resten av året. Det är som om vi tar semester från trubblet också. Allt blir så himla trist om man ska hålla på att bråka och ingen i familjen är speciellt långsint. Ibland blåser det till lite men det går snabbt över. Det är det viktgaste.

Amanda: Ibland rensar vi luften och ibland räcker det med att bara dra sig undan ett tag. Men vi klarar oss rätt bra tycker jag.

Värsta renoveringstabbe?

Hannah: Att jag inte började med taket och skorstenen först utan började med ytan. Nu är jag tvungen att göra allt det där som knappt syns när jag drömmer om ny veranda och annat härligt fluff.

Amanda: Allt som vi ska försöka oss på att bygga själva. Jag skrattar när jag tänker på bänkarna vi byggde för mitt bröllop. Till slut satt alla gäster på marken.

Vem är händigast?

Hannah: Det är jag!

Amanda: Hannah!

Vad är det viktigaste för trivseln i ett hus?

Hannah: Kuddar och en härlig blandning av olika material.

Amanda: Blommor och ljus!

 

Skulle aldrig ha hemma?

Hannah: Plastmöbler i trädgården.

Amanda: En tv-bänk!

Klarar mig inte utan?

Hannah:Ljus och blommor.

Amanda: Ljusstakar och vackra kuddar

 

Senast på middag?

Hannah: ?

Amanda: Jag!

 

Bäst på charktallriken?

Amanda: Epoisse, tryffelsalami och rädisor. Och en flaska Amarone.

Skäms för?

Hannah: Toalettdörren som under vinterhalvåret inte går att stänga.

Amanda: Alla sladdar som vi aldrig lyckas gömma.

Stolt över?

Hannah: Att jag är bra på att få till en mysig stämning och en bra balans.

Amanda: Min samling av Svenskt tenn-saker som jag samlat på mig under åren. De går aldrig ur tiden och jag älskar dem mer och mer för varje dag som går.

Nästa projekt?

Hannah: Massor! Framför allt nästa kokbok!

Amanda: Det blir väl en till kokbok hoppas jag!

 

Drömmer om?

Hannah: En underbar sommar som aldrig tar slut där jag hinner umgås med mina barn så mycket jag bara kan. Att kunna göra allt bygg och inredningsmässigt som jag drömmer om på Gotland.

Amanda: En sommar med värme och sol. Det skulle göra oss gott. Och att få renovera klart vår lada på Gotland.

När var du senast i närheten av ett verktyg?

Hannah: Jag gav mig på min nya borr häromdagen. Det gick ganska så bra.

Amanda: En hammare som jag spikade upp några tavlor med.

 

Hannahs och Amandas blogg hittar du här.


Magisk sommar, Norstedts förlag. Läs mer och få rabatt på boken här.

03 maj 2013
Mer om Recept och dryck

Recept på vallmosnurror med vaniljfyllning

Recept och dryck Kanel- och kardemumma i all ära, men här är ett recept på en lite mer annorlunda bullvariant med vallmofrön och vanilj.

Vårens bästa vita viner

Recept och dryck Äntligen vår med mycket att fira, middagar och mingel. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om fyra vita vinfynd på olika druvor samt matchande mattips...

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matres...

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa. 

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept.

Recept: Picklad chili

Recept och dryck Picklad chili är både gott som det är eller som tillbehör till kött och vegetariska grytor. Här är ett enkelt recept från boken Chili – 222 sorter att...

Video: Recept på müslibars

Recept och dryck Ge dig själv en energikick med dessa müslibars som du enkelt gör själv i mixern. Tranbär, dadlar och mandlar är huvudingredienserna. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...