Hallonlakritspaj med chiafrön

Trendiga chiafrön är både populära och nyttiga – rika på protein, fiber och omega-3. Testa den här smaskiga chiapajen med hallon och lakrits och ge superfröna en chans!


De just nu väldigt populära chiafröna är inte bara trendigt, de är supernyttiga också eftersom de bland annat innehåller mängder med Omega 3-fettsyror, proteiner, fibrer, kalcium och vitaminer. Chiafrön smakar inte så mycket, men eftersom de är så nyttiga är de perfekta att ha i matlagning, i gröt och smoothies – om du inte vill baka en läcker pudding eller paj med dem, förstås. Här är ett fantastiskt recept på chiapaj med hallon och lakrits. 

Hallonlakritspaj med chiafrön

Du behöver:

(För 3–4 portioner. Dubblera för vanlig pajstorlek.)

Pajdeg:

  • 4–6 st dadlar
  • 1,5 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 nypa himalayasalt 

Fyllning:

  • 3 dl hallon
  • 2 tsk honung
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 tsk lakritspulver

Gör så här:

Pajdeg: Blötlägg dadlarna i minst fem minuter. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt. Mixa ner 4–6 dadlar tills du får en lättarbetad pajdeg. Tryck ut i en liten pajform, cirka 10 cm i diameter.

Fyllning: Mixa alla ingredienser och kyl i minst en halvtimme, eller över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajdegen. Ät och njut!

 

Recept: Minaträningstajts.wordpress.com

 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar