Grilla kronärtskocka som Leila

Recept och dryck

Nu vill vi grilla grönt! Matprofilen Leila Lindholm lär oss hur man får ut det gottaste av den delikata kronärtskockan.

Annons

1. Skölj skockan och ta bort de yttersta, hårda bladen.

2. Koka skockan hel i ca 45 minuter i vatten, salt och smör, lägg i några citronskivor också.

3. Dela på skockan, ta bort ”skägget” från skockans botten och pensla blad och botten med örtolja, gärna med vitlök och citrus.

4. Grilla lätt. Du kan även pensla med tryffelolja och salt, sesamolja och salt, chiliolja, eller persilja/vitlöksolja.

 

Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Annons
27 maj 2014
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Magisk midsommar

Recept och dryck Dans kring midsommarstången, sillunch, lekar, och kanske årets första dopp hör till midsommar. Likaså grillning i den ljumma natten och blommor under...

Villareceptet! Sommartårta med jordgubbar

Recept och dryck Först bygger vi altanen. Sedan äter vi denna dundersäkra tårta!

Villareceptet! Paj till kräftskivan!

Recept och dryck En härlig paj med mycket medelhavssmak funkar både på kräftskivan eller som trevlig middag med sallad. (6–8 portioner).

Villareceptet: Kalvfärsbiffar med mos

Recept och dryck Ibland är det godast med riktig klassisk mat. Speciellt efter denna vinter. Här är det få men fina ingredienser.

Villareceptet! Pestopaj

Recept och dryck Supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.