Recept på chokladmousse med Baileys

Bjud familj och vänner på en läcker chokladmousse, piffad med lite Baileys. 


Sugen på något riktigt gott till efterrätt, eller att snabbt slänga ihop en dessert som garanterat gör gästerna nöjda? Vi ger dig ett enkelt, snabbt och gott recept på chokladmousse med Baileys.

 

Du behöver:

  • 2 tsk gelatinpulver
  • ½ kopp kokande vatten
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakaopulver – för en kraftigare kakaosmak kan du tillsätta lite extra
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mycket kall Baileys Irish cream
  • 1 tsk vaniljsocker, eller frön från en vaniljstång (frön från vaniljstång ger en något starkare vaniljsmak)

 

Gör så här:

  1. Häll gelatinpulvret i det kalla vattnet och låt stå i cirka en minut.
  2. Tillsätt sedan det kokande vattnet och låt stå till gelatinet är helt upplöst. Låt stå till det svalnar.
  3. Ställ vispskål och vispar i frysen i cirka 15 minuter, så att de är blir kalla. Det är en fördel att använda elvisp eftersom det ska vispas mycket – ställ då bara in själva visparna i frysen.
  4. Rör samman socker och kakaopulver i en skål. Tillsätt grädden.
  5. Vispa på medelhastighet till smeten får lite textur, vispa ner Baileys, vaniljsocker och gelatinblandningen i omgångar, samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa till allt är väl blandat och har tjocknat.
  6. Fördela i glas och ställ i kylen i minst en timme innan servering.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar