Chokladmousse med Baileys är både enkelt och gott!
Chokladmousse med Baileys är både enkelt och gott!

Recept på chokladmousse med Baileys

Recept och dryck

Bjud familj och vänner på en läcker chokladmousse, piffad med lite Baileys. 

Sugen på något riktigt gott till efterrätt, eller att snabbt slänga ihop en dessert som garanterat gör gästerna nöjda? Vi ger dig ett enkelt, snabbt och gott recept på chokladmousse med Baileys.

 

Du behöver:

  • 2 tsk gelatinpulver
  • ½ kopp kokande vatten
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 dl socker
  • 2 msk kakaopulver – för en kraftigare kakaosmak kan du tillsätta lite extra
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 dl mycket kall Baileys Irish cream
  • 1 tsk vaniljsocker, eller frön från en vaniljstång (frön från vaniljstång ger en något starkare vaniljsmak)

 

Annons

Gör så här:

  1. Häll gelatinpulvret i det kalla vattnet och låt stå i cirka en minut.
  2. Tillsätt sedan det kokande vattnet och låt stå till gelatinet är helt upplöst. Låt stå till det svalnar.
  3. Ställ vispskål och vispar i frysen i cirka 15 minuter, så att de är blir kalla. Det är en fördel att använda elvisp eftersom det ska vispas mycket – ställ då bara in själva visparna i frysen.
  4. Rör samman socker och kakaopulver i en skål. Tillsätt grädden.
  5. Vispa på medelhastighet till smeten får lite textur, vispa ner Baileys, vaniljsocker och gelatinblandningen i omgångar, samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa till allt är väl blandat och har tjocknat.
  6. Fördela i glas och ställ i kylen i minst en timme innan servering.

 

02 december 2015
Annons
Mer om Recept och dryck

5 vintips till sommarens mat

Recept och dryck Årets rekordtidiga värme för tankarna till den goda sommarmaten. Stefan Saidac på Vinbetyget tipsar om matchande viner från topplistan.

Recept på vallmosnurror med vaniljfyllning

Recept och dryck Kanel- och kardemumma i all ära, men här är ett recept på en lite mer annorlunda bullvariant med vallmofrön och vanilj.

Vårens bästa vita viner

Recept och dryck Äntligen vår med mycket att fira, middagar och mingel. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om fyra vita vinfynd på olika druvor samt matchande mattips...

Sveriges Mästerkocks recept på inkokt sparris

Recept och dryck Erik Hammar kan nu titulera sig som Sveriges Mästerkock. Här delar han med sig av ett favoritrecept på en förrätt från sin nya kokbok Min franska matresa.

Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt

Recept och dryck Laga Sveriges Mästerkocks favoriträtt råmarinerad uer. Här bjuder Erik Hammar på receptet från sin nya kokbok Min franska matresa.

Video: Recept på banan- och chokladglass

Recept och dryck Gör din egen glass på mosad banan och hackad mörk choklad. Här är ett enkelt recept.

Video: Recept på müslibars

Recept och dryck Ge dig själv en energikick med dessa müslibars som du enkelt gör själv i mixern. Tranbär, dadlar och mandlar är huvudingredienserna. 

Recept: Vårrulle med grillad pepparlax och vinter-slaw

Recept och dryck Stjärnkocken Björn Frantzén har släppt en kokbok för diabetiker. Här bjuder han på ett recept från boken – helt utan socker.

Video: Recept friterade grönsaker med dipp

Recept och dryck Krispigt med en svalkande sås. Friterade grönsaker med dipp passar både som ett annorlunda tilltugg till fördrinken eller snacks till filmen. Här är...