Bjud på supergoda bullar!
Bjud på supergoda bullar! Foto: Lennart Weibull

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck

Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Annons

Recept cheesecakebullar

(ca 35 bullar) 

 

Du behöver:

  • 1 sats briochedeg (ca 2,1 kg) 

Topping

  • 150 g kallt normalsaltat smör, tärnat 
  • 150 g råsocker
  • 125 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 nypor fleur de sel

Fyllning

  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g florsocker
  • 1 lime, finrivet skal och pressad juice

 

Äggstrykning

  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten

 

Så här gör du:

1. Topping: Blanda samman alla ingredienser till ett smul (tänk klassisk smulpaj). Sprid ut på bakplåtspapper och förvara i frysen tills det är dags att baka av bullarna. 

2. Fyllning: Blanda philadelphia, florsocker och lime med en visp. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen till senare. 

3. Ta ut briochedegen ur kylen.

4. ”Dofta” bordet genom att kasta ut lite mjöl, och väg upp 60 g stora bitar. Rundriv bitarna och lägg dem i formar på plåtar med bakplåtspapper. 

5. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1–2 timmar. 

 

Annons

Älskar du cheesecake? Då MÅSTE du testa det här receptet på cheesecake med champagne och jordgubbar!

 

6. Ta ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur. 

7. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal. 

8. Äggstrykning: Rör ihop ingredienserna och pensla bullarna. 

9. Ta fram fyllningen ur kylen och spritsa cirka 1 msk mitt i bullen, strö över
smulorna. 

10. Ställ in bullarna mitt i ugnen. Baka helst en plåt i taget. Sänk temperaturen till 190 grader och baka i cirka 6–8 minuter. 

11. Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna på ett galler. 

 

Bullar av Lindeberg (Natur & Kultur), ca 210 kr.

25 oktober 2017
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Knepen som får vinet att smaka bättre

Recept och dryck Njut maximalt av ditt goda vin. Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om hur du får vinet att lyfta med några enkla knep som är gratis.

Medlems-
innehåll

Recept: God nyttig smoothie

Recept och dryck Sugen på något som både är mättande och törstsläckande? Gör en grön och god smoothie.

Medlems-
innehåll

Fem vinfynd till godaste burgarna

Recept och dryck Vad ska man äta och dricka? Burgare är både gott och mättande: Snabba, lyxiga och vegetariska burgare. Alla gillar "sliders", små burgare som...

Medlems-
innehåll

Fem franska fyndviner

Recept och dryck Voilà! Frankrike fortsätter att dominera och leverera toppviner. Stefan Saidac på vinbetyget.se tipsar om fem franska favoriter som alla har fått höga betyg. 

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen!

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Recept: Fluffiga och saftiga semlor

Recept och dryck Sugen på att duka fram egna semlor på fettisdag? Här bjuder Lindas bakskola på ett härligt recept på fluffiga semlor. Dessutom delar hon med sig av...

Recept: Grilla fisk över öppen eld

Recept och dryck Testa något nytt när du ska utöva dina kockkunskaper – gör det över öppen eld. Mat-esset Niklas Ekstedt vet hur du bäst får fjutt på brasan...