Boktips kokböcker

Recept och dryck

Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Annons

Passion för desserter


Jan Hedh, Foto Klas Andersson
En fantastiskt vacker och nyskapande bok av en av våra främsta bagarmästare. Här finns allt från klassiska grundrecept på suffléer, maränger och mördegsbottnar, till nya skapelser som mascarponeglass, karamelliserade fikon och cointreausufflé. Samtliga graderade i svårighetsgrad 1 till 3.
Prisma förlag 240 sidor, inbunden Pris cirka 399 kronor

Persiska bufféer

Maria Masoomi, Foto Bruno Ehrs
Även som blek svensk är det omöjligt att motstå Marias sju härliga bufféer med namn som Edens Lustgård och Tusen och en natt. Persiskt överdåd i sprakande färger, vackert och hälsosamt och fantastiskt gott för oss som gärna provar röd bulgurröra, medelhavsgratäng med tomat eller persisk tapenade.
Ica Bokförlag 120 sidor, inbunden Pris cirka 249 kronor

PA&Co
- mer än en kokbok


Claes Britton, Christina Britton. Foto Pelle Bergström/Mikael Jansson mfl
Den sanna historien om kändiskrogen PA&Co, bortom myter och legender, i en personlig och burlesk berättelse med unika fotografier. Även stamgäster som Stig Larsson, Klas Östergren och Mauro Scocco medverkar. Dessutom 90 recept, både för amatörer och proffs. Vald till Årets bästa måltidslitteratur 2007.
PA & Co 327 sidor, inbunden Pris cirka 300 kronor

Arla kökets bästa


 

Arla/Harlequin Förlag
Sedan 60-talet har Arlas receptblad i butikerna hjälpt oss med vardagsmaten. Nu finns 76 av de mest populära recepten genom tiderna samlade i en bok. Här hittar du lättlagade maträtter med vanliga råvaror, dessutom ett helt kapitel med tips på bra fredagsmys för trötta föräldrar!
Pris cirka 79 kronor säljs via www.arla.se samt i de flesta mataffärer.

Glenn Strömberg
- Med smak för Italien


 

Ulf Jörnvik, Foto E Andinsson/P Claesson
När en av våra mest folkkära fotbollsspelare, numera kommentator, fann kärleken i Italien blev också den italienska maten en förälskelse. Här varvas favorit-recept och svärmors kökshemligheter med fotbollshistorier från både Göteborg, Benfica och Atalanta.
Prisma Förlag 168 sidor, inbunden Pris cirka 290 kronor

Annons
10 januari 2008
 
Annons
Mer om Recept och dryck

Tacos med kyckling, coleslaw och friterad lök

Recept och dryck Dags för tacos? Här bjuder Eleonora von Essen på ett recept på fantastisk kycklingtacos med coleslaw från sin bok Smartare mat för hela familjen! 

VIDEO: Enkelt recept på glögg

Recept och dryck Ingen jul utan en varm kopp glögg! Så här gör du egen hemmagjord glögg.

Supergoda cheesecakebullar

Recept och dryck Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept och dryck Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Boktips mars -07

Recept och dryck Här är några tips på nya kokböcker. Många av ingredienserna kan du hitta i din egen trädgård.

Villareceptet! Sommartårta med jordgubbar

Recept och dryck Först bygger vi altanen. Sedan äter vi denna dundersäkra tårta!

Villareceptet! Paj till kräftskivan!

Recept och dryck En härlig paj med mycket medelhavssmak funkar både på kräftskivan eller som trevlig middag med sallad. (6–8 portioner).

Grilla – ett vinternöje

Recept och dryck Låt inte kung Bore hindra från att duka upp till grillfest. Bjud in ett trevligt sällskap och tänd upp grillen. För det smakar lika gott att grilla...