Boktips – kokböcker 2010

Vare sig du har ett nytt eller gammalt kök – med matdofter från världens alla hörn lockar det matglada gäster och känns lyxigt!


Min stora, feta grekiska kokbok

Alexandra Pascalidou, Foto Johan Lindskog

En personlig matresa, från gamla mormors grekiska stensoppa till honungsmakaroner i Rinkeby. Här blandas mustiga, nyttiga maträtter du lagar snabbt, med fantastiska anekdoter och tankar runt författarens egen mathistoria.

Bonnier Fakta, 160 sidor, inbunden, pris cirka 250 kronor

Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter

Monica Eisenman, Foto Jonny Lindh

Första svenska kokboken med fokus på de lättlagade, billiga och goda nudlarna. Soppor, wok, sallad och smårätter, kallt som varmt, allt med asiatiska smaker.

Bonnier Fakta, 128 sidor, danskt band, pris cirka 200 kronor

All världens brunch

Roland Persson, Foto Ann Lindberg

Det är skönt med lång sovmorgon, men ska man äta frukost eller lunch när man vaknar? Ingetdera – satsa på en brunch! Brunchen avnjuts numera över hela världen och här får du smakliga recept på överdådiga morgonbufféer från alla dess hörn.

ICA Bokförlag, 112 sidor, inbunden, pris cirka 290 kronor

Matresor i Europa

Ulla och Hans-Ove Ohlsson

Från sina resor, främst i Medelhavsländerna, har det här författarparet tagit med sig massor av recept. Väl hemma har de sedan tillagat dem med svenska råvaror. Resultatet blev en mycket inspirerande kokbok, som dessutom bjuder på bilder och minnen från nio intressanta resmål.

ICA Bokförlag, 152 sidor, inbunden, pris cirka 300 kronor

Morberg grillar

Per Morberg, Foto Martin Löf

Något riktigt svenskt måste vi ha med också, och vad är en svensk sommar utan grillning? Förbered din grillsäsong med Per Morbergs lika spontana och passionerade matlagning bakom grillen som vid spisen. Härliga recept, goda tillbehör och mycket glöd utlovas.

Bonnier Fakta, 112 sidor, kartonnage, pris cirka 200 kronor

Jamie’s Amerika

Jamie Oliver, Foto David Loftus

120 spännande recept från kontrasternas land – USA. Blanda och ge av ölgrillad kyckling, lägereldsmat och kanske lite pecannötskaka med whisky som efterrätt? Dessutom får du följa med på krokodiljakt, indianfrukost och till de tatuerade gängbagarna i Los Angeles.

Bonnier Fakta, 360 sidor, inbunden, pris cirka 270 kronor

Några av böckerna kommer först senare i vår, men är väl värda att vänta på.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar