Villareceptet! Pestopaj

Recept

Supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Annons

Ingredienser (4-6 port)

2 ½ dl siktat dinkelmjöl
100 g Arla smör
¾ dl Arla Köket                                                                                          Kesella kvarg

Fyllning:

2 krukor basilika

3 ägg

1 ¾ dl Arla Köket

    Kesella kvarg

1 dl Arla Köket vispgrädde

150 g Arla Köket riven ost,                                                                        gratäng

½ tsk salt

1 krm svartpeppar

2 pressade vitlöksklyftor

1 dl rostade pinjenötter

Annons

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter.

27 oktober 2011

0 Kommentarer

0

VIDEO: Recept på baconmarmelad

Baconmarmelad – en salt och god röra som passar perfekt på en bit bröd till festbuffén eller fredagsmyset.

1

Superenkla receptet – chokladbollstårta med nutella!

Älskar du chokladbollar? Då ska du testa det här receptet på en supergod och enkel chokladbollstårta!

0

8 fantastiska vår- och sommarrecept

Sugen på något sött? Rabarberglass, kardemummabullar, friterade äppelringar, jordgubbstårta och chokladkakor – här finns något för alla smaker!

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Recept: Smaskiga pizzabullar

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till...

0

Recept: Friterade äppelringar med vaniljglass

Äpple, kanel och glass är en oemotståndlig kombination. Här bjuder Mattias Kristiansson på ett härligt glassrecept från sin kokbok Vegomenyer – festliga...

0

Lätt och läckert för lyckad midsommarfest

Med god mat, roliga lekar, förhoppningsvis fint väder och riktigt gott sällskap kan det inte annat än bli en lyckad midsommar.

0

Slipp julstressen - 14 december

TREDJE ADVENT - frosta av och baka.

0

Boktips - kokböcker

Få inspiration till vinterns alla festmiddagar med nya kokböcker!