Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!



Kantarellsoppa / 4 port:

1 liter färska kantareller, cirka 500 gram

1 gul lök

3 msk Arla smör

2 msk vetemjöl

1 dl torrt vitt vin

7 dl vatten

1 ½ msk kantarellfond

2 dl Arla Köket ekologisk vispgrädde

½ tsk salt

1-2 krm svartpeppar

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken.

Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Rör i mjölet och häll på vinet, låt koka 2 minuter.

Tillsätt vatten och fond. Koka soppan under lock cirka 10 minuter. Blanda ner grädden och smaka av med salt och peppar.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar