Ta tillvara på sensommarens skörd och gör äppeldricka, marmelad eller sylt!
Ta tillvara på sensommarens skörd och gör äppeldricka, marmelad eller sylt! Foto: Emmy Lundström

Sylta och safta – fem oemotståndliga recept för sensommarens skörd

Recept

Årets stora skördefest närmar sig! Här är fem oemotståndliga recept på äppeldricka, vinägerchips, päronmarmelad, plommonchutney och körsbärssylt.

Annons
  • 1. Äppelmust med kanel och vanilj

     

    En god äppeldricka är perfekt att servera både kall och varm, som juice på morgonen eller som smaksättning i drinkar. 

    Du behöver (för 2 flaskor): 

    • 1 kg äpplen
    • 1 liter vatten
    • 2 kanelstänger
    • 1 tsk äkta vaniljpulver
    • Eventuellt en halv citron

    Gör så här:

    1. Skölj äpplena noga och riv dem grovt på ett rivjärn. 
    2. Lägg dem i en bunke och tillsätt vattnet, kanelstängerna och vaniljpulvret direkt. Om du vill kan du tillsätta en halv citron i skivor för att få drycken lite syrligare. Citronen gör dessutom så att äpplena inte mörknar så mycket.
    3. Täck bunken med plastfilm och låt stå kallt i ett dygn. Rör om då och då.
    4. Sila fruktmassan genom en silduk eller en ren kökshandduk. 
    5. Häll upp på flaskor.
Visa allt innehåll
4 augusti 2015

2 Kommentarer

2015-09-29
Mycket äpplen
2016-09-24
Lena
Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!