Annons
I samarbete med Svensk Potatis

Svensk Potatis

Svensk Potatis AB arbetar med att informera om och marknadsföra potatis av hög kvalitet, SMAK märkt potatis. Vi har en neutral position i branschen vilket gör oss unika. En stor uppgift är att utföra kvalitetsanalyser.

Svensk Potatis

Potatis har det i särklass högsta mättnadsindexet bland våra vanliga livsmedel. Den innehåller förhållandevis lite kolhydrater per portion men har ett rikt innehåll av vitaminer, mineraler och antioxidanter. En portion färskpotatis ger dig t ex endast 6% av dagliga energibehovet men hela 50% av behovet av C- vitamin samt  1/3  av vitamin B6 och Kalium. Innehållet av antioxidanter är högre i potatis än i t ex sallad, äpple och tomat.

Honungs- och senapsmarinerad potatissallad

4 portioner

1 kg Färskpotatis 
½-1 dl Gräslök
1 st Rödlök (100 g)

Marinad
3 msk Rapsolja
1 msk Vitvinsvinäger
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 msk Senap (grovkornig)
1 tsk Honung

- Koka upp vatten.
Skrubba färskpotatisen och dela i bitar vid behov.
- Lägg potatisen i kokande vatten och koka den tills innertemperaturen är 96°. 
- Ånga av eller använd kall kokt tärnad potatis.
- Skala och skiva rödlöken tunt.
- Blanda ingredienserna till marinaden och häll den över den varma potatisen.
- Vänd ner gräslök och rödlök.
- Smaka av och kyl.
- Dekorera med  fint hackad gräslök och tunt skivad rödlök.

Gå till vår hemsida för att hitta fler recept, se informationsfilmer m.m.

Svensk Potatis
Adress: Stridsvagnsvägen 14, 291 39 KRISTIANSTAD
Telefon: 08 – 121 359 60
E-post:
Vi i Villas policy
Avbryt

Villkor för Vi i Villas tävlingar och policy

Användarvillkor som medlem på Viivilla.se 

Som medlem i Vi i Villa-klubben får du tillgång till exklusiva artiklar, tävlingar och quiz samt kan ta del av unika erbjudanden från våra samarbetspartners. Du kan även diskutera i forumet där du får tips och råd från andra villaägare.

Allt om användarvillkoren som medlem, som vett och etikett samt hur ditt uppladdade material behandlas kan du läsa här.

 

Tävlingsvillkor

Tänk på att ange en giltig e-postadress för att kunna kontaktas vid eventuella tävlingsvinster, få erbjudanden och nyhetsutskick. För att vara med i tävlingar behöver du vara inloggad och ange adress och telefonnummer i din profil, så att vi kan kontakta dig vid en eventuell vinst. När du fyllt i denna information första gången behöver du bara logga in nästa gång du vill vara med i en ny tävling, så finns dina kontaktuppgifter sparade.

Anställda inom Vi i Villa/Bonnier Publications AB och företag som utgör samarbetspartners i aktuell tävling kan inte delta i Vi i Villas tävlingar.

Vid alla tävlingar gäller 18 års åldersgräns för att delta - alternativt målsmans medgivande.

Endast ett pris per familj/hushåll och tävling.

Vinnaren kan inte byta ut vinsten mot ekonomisk ersättning eller överlåta vinsten till någon annan.

Alla eventuella avgifter och/eller skatter som uppstår i samband med vinstutdelning betalas av vinnaren. Om inte annat anges, ansvarar Vi i Villa/Bonnier Publications AB inte för extra kostnader i samband med vinsten.

Vi i Villa/Bonnier Publications AB är inte ansvariga för tekniska fel rörande webb, telefon, e-post eller brev.

Vinnarens namn, ort och motivering kan komma att användas i marknadsföringssyfte på Vi i Villas hemsida, sponsorernas hemsidor eller annan annonsplats.

Om inte Vi i Villa har fått tag på vinnaren genom de kontaktuppgifter som lämnats av deltagaren i tävlingen inom 20 dagar kommer juryn att utse en ny vinnare. Deltagaren i tävlingen ansvarar själv för att kontaktuppgifterna är korrekta. 

Juryn består av representanter från Vi i Villa/Bonnier Publications AB om inte annat anges. Juryns beslut kan inte överklagas. Bonnier Publications AB ansvarar inte för extraordinära händelser och omständigheter som ligger utanför vår kontroll, till exempel konkurser eller förändringar hos våra samarbetspartners i tävlingen.

Tävlingsbidrag med stötande innehåll som till exempel personliga påhopp eller som inte följer tävlingstemat kan komma att raderas utan förvarning.

  

Behandling av personuppgifter 

Bonnier Publications AB ( 556105-0351)  är ansvarig för personuppgiftsbehandlingen för Vi i Villa. Personuppgifter kan lämnas ut till Vi i Villas samarbetspartners, efter ditt samtycke i varje enskilt fall. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut.

Företagen inom Bonnierkoncernen driver ett gemensamt kund- och användarregister. Genom att samtycka till Vi i Villas villkor samtycker du till personuppgiftsbehandling inom Bonnierkoncernen. Läs mer på www.kunddata.bonnier.se.

Du har rätt att utan kostnad återkalla samtycke, begära rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter eller skriftligen begära ett registerutdrag.

 

Kontakt

Kontakta i första hand kundtjänsten för Vi i Villa på e-post info@viivilla.se. 

Bonniers personuppgiftsombud kan nås via brev till ”Personuppgiftsombudet, Bonnier AB, 11390 Stockholm”, eller E-post kunddata@bonnier.se

 

Annons