Foto: Emelie Åberg/Sara Åhlström

VIDEO: Recept på spökmaränger

Recept

Vill du göra ett superenkelt och roligt pyssel till Halloween? Testa att göra gulliga spökmaränger! Här receptet på hur du gör. 

Annons

Så gör du spökmaränger

Du behöver:

  • 2 ägg.
  • 1,5 dl strösocker.
  • En skvätt citron (cirka en halv matsked).

Gör så här:

1. Knäck äggen och behåll äggvitan. Vispa äggvitan hårt. Gör det klassiska marängtestet och vänd upp och ner på skålen. Om äggvitan inte ramlar ut så är den klar.

2. Häll i strösocker, lite åt gången, medan du fortsätter att vispa. Pressa i en skvätt citron.

3. Sprita ut marängen på bakplåtspapper och ställ in plåten i mitten av ugnen på cirka 100 grader. Låt stå i cirka 45-60 minuter. När det går att lyfta en maräng utan att det klibbar är marängen klar. 

4. Smält choklad och måla dit ögon. Klart!

Tips: Spara äggulan i en skål och laga t.ex. en omelett eller så kanske du kan använda det till kvällens carbonara? 

 

Annons
31 oktober 2016

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!