Mmm! Avnjut med klassiska tillbehöret lönnsirap eller din egen favorittopping.
Mmm! Avnjut med klassiska tillbehöret lönnsirap eller din egen favorittopping. Foto: Foto ut boken ”Sweet spots of New York”.

Så fixar du Roy Fares lyxiga pannkakor

Recept

Låt en långfrukost med pannkakor sätta guldkant på höstmorgonen! Här är konditorn Roy Fares favoritrecept.

Annons

Mästerkonditorn Roy Fares har en förkärlek för amerikanska bakverk. Pannkakor är en av favoriterna.

– Amerikanska pannkakor är för mig något jag lyxar till med på helgen. Jag är klassisk och gillar lönnsirap och bär på, men nutella eller flamberad banan är heller aldrig fel, säger Roy.

Vad är knepet för att lyckas med pannkakorna?

– Hemligheten är värmen på plattan. Grädda dem på medelvärme i stekpannan så att de gräddas långsamt och inte brassas på.

Du behöver (4—5 pannkakor):

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 50 gram smör
  • 1 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3/4 dl mjölk
  • Smör till stekning
  • Florsocker att pudra över
  • Lönnsirap

 

Gör så här:

1. Sikta ner mjöl, vaniljsocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner socker och salt.

2. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ihop det med ägg, filmjölk och mjölk i en bunke. 

3. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa ihop till en slät smet. Låt stå och svälla i 10 minuter.

4. Lägg en liten klick smör i en stekpanna på medelvärme. Grädda en pannkaka i taget, i mitten av stekpannan. Stek tills pannkakan har fått en fin gyllenbrun färg på bägge sidor. Upprepa proceduren tills smeten är slut.

5. Pudra eventuellt över lite florsocker och servera med ringlad lönnsirap på toppen, eller något annat som du tycker är gott. Kanske lite glass, äppelmos, grädde eller färska bär? 

 

Annons
22 september 2016

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!