Foto: Ulrika Pousette

Recept: Rostad pumpagnocchi

Recept

Laga en god höstmiddag med familjen i helgen! Här är kocken Johanna Westmans recept på rostad pumpagnocchi. Passar utmärkt för både stora som små.

Annons

Rostad pumpagnocchi med smör och salvia 

Du behöver:

  • 500 gram skalad och urkärnad pumpa, till exempel hokkaido eller butternut (väg efter du har skalat den!)
  • 1 tesked salt + 2 matskedar till kokvattnet
  • 2 äggulor
  • cirka 5–7 deciliter mjöl och extra mjöl till utbakningen 1 deciliter riven parmesan
  • 75 gram smör
  • 1 knippa färsk salvia
  • lite extra parmesan 

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Dela och kärna ur pumpan. Be gärna någon om hjälp för det kan vara lite knepigt och tungt. Skär bort skalet och dela köttet i bitar. Lägg pumpan i en smord form och strö över lite salt. Sätt in i ugnen i 35–40 minuter tills pumpan är mosig och mjuk. Låt pumpan svalna.

3. Lägg pumpan i en bunke och mosa pumpaköttet med en gaffel. Rör ner äggulor, mjöl och parmesan och blanda med lätt hand ihop det till en deg. Degen ska gå att knåda lite, inte vara för lös, men inte heller lika fast som en bröddeg. Tippa upp degen på ett mjölat bakbord.

4. Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar. Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva. Rulla bitarna och lägg på en mjölad bricka. Låt torka i ungefär en halvtimme.

5. Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter). Salta med 2 matskedar salt och koka sedan några stycken gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan. Använd en hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.

6. Smält smöret i en annan kastrull, när det börjar bubbla, lägg i salvian och låt den fräsa med
i någon minut. Smöret ska bli lite brunt innan du häller det över dina gnocchi. Strö över parmesan. 

 

Vill du läsa Johannas hösttips? Klicka här 

Grön i köket (Rabén & Sjögren) 

Annons
28 oktober 2016
 
Annons
Mer om Recept

Supergoda cheesecakebullar

Recept Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Höstens godaste långkok – Texas chili

Recept Bjud på långkok till helgens finmiddag. Här är ett recept på Texas chili!

Medlems-
innehåll

Plommonpaj med kokostäcke

Recept Dags att skörda dina plommon! Här är ett fantastiskt recept på plommonpaj – perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat en varm sensommardag.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Baka ditt eget pepparkakshus!

Recept Kring juletid är det mycket att stå i. Städa, pynta och baka tillhör de viktigaste förberedelserna inför julen. Men viktigast är det kanske att baka...

Villareceptet! Sommartårta med jordgubbar

Recept Först bygger vi altanen. Sedan äter vi denna dundersäkra tårta!

Villareceptet! Paj till kräftskivan!

Recept En härlig paj med mycket medelhavssmak funkar både på kräftskivan eller som trevlig middag med sallad. (6–8 portioner).

Villareceptet! Höstig svampsoppa

Recept En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

Villareceptet! Pestopaj

Recept Supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.