Piffa upp ris à la maltan med nötter!
Piffa upp ris à la maltan med nötter! Foto: Arla Köket

Ris à la malta med nötter

Recept

Ris à la malta – en god tradition på julens efterrättsbord. Här i en uppgraderad version med salta nötter!

Annons

Ställ ut en skål med ris à la matla till tomten!

Det här behöver du:

5 dl risgrynsgröt

1 1⁄2 dl Arla vispgrädde

1 1⁄2 tsk vaniljsocker

2 dl blandade nötter, t ex hasselnötter, valnötter, mandel

2 msk rårörsocker

Så här gör du:

Vispa grädden med vaniljsockret och blanda med gröten. Hacka nötterna och blanda med sockret. Strö över riset vid servering.

Läs mer på Arlas hemsida

Annons
12 december 2013

0 Kommentarer

0

Recept: Melonssoppa med glass

Kyl ner dig i sommar med uppfriskande vattenmelon och glass. Här är godaste receptet på melonsoppa med vaniljglass.

0

Dags att tända grillen

Bjud dina gäster på grillat lamm i sommar – en favorit som garanterat sätter fyr på sällskapet.

0

Sommarens godaste hamburgare – halloumiburgare!

Missa inte sommarens stora trend – halloumiburgare. Fredagskocken Mattias Larsson bjuder på sina bästa grilltips och ett fantastiskt recept på vegetaris...

Medlems-
innehåll
Recept
0

VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!

0

Recept: Marängglasstårta

Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!

0

VIDEO: Recept på baconmarmelad

Baconmarmelad – en salt och god röra som passar perfekt på en bit bröd till festbuffén eller fredagsmyset.

1

Superenkla receptet – chokladbollstårta med nutella!

Älskar du chokladbollar? Då ska du testa det här receptet på en supergod och enkel chokladbollstårta!

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Recept: Friterade äppelringar med vaniljglass

Äpple, kanel och glass är en oemotståndlig kombination. Här bjuder Mattias Kristiansson på ett härligt glassrecept från sin kokbok Vegomenyer – festliga...