Snickers+kladdkaka = succékladdkaka!
Snickers+kladdkaka = succékladdkaka! Foto: Karin Almström

Bästa kladdkakereceptet: Snickerskladdkaka!

Recept

Älskar du både snickers och kladdkaka? Då är snickerskladdkaka något för dig! Kladdkakan är dessutom glutenfri.

Annons

En riktig god kladdkaka går snabbt att göra och brukar uppskattas av de flesta. I senaste avsnittet av ”Hemmafixarna” visar Caroline Ahlqvist hur du bakar en spännande variant av kladdkaka – en glutenfri snickerskladdkaka!

Recept snickerskladdkaka

Du behöver (12-15 bitar):

 

Smet:

  • 150 gram smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 dl rismjöl

 

Vit nougat:

  • 1 äggvita
  • ½ dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • ¼ dl vatten

 

  • 2 stora nävar salta jordnötter

 

Kola:

Annons
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 20 gram smör

 

Överdrag:

  • 200 gram mjölkchoklad

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj en springform på 24 centimeter och klä med bakplåtspapper i botten och upp på sidorna.

3. Smält smöret och låt svalna något. Rör ner alla övriga ingredienserna till smeten och vispa så det blir en jämn smet. Fyll formen och grädda ca 20-25 min i 175 grader.

4. Skaka formen lite lätt i slutet av gräddningen, mittdelen på kladdkakan ska vobbla lite, då är den perfekt att ta ut! Svalna en stund på bänken.

5. Vit nougat: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en rostfri bunke.

6. Koka upp socker, sirap och vatten i en kastrull till 150 grader, använd en termometer och rör så lite som möjligt. När smeten nått rätt temperatur, häll ner den i äggvitan försiktigt och vispa på full fart samtidigt. Vispa en minut tills nougaten blivit lite seg i konsistensen. Tillsätt jordnötterna och rör om.

7. Häll nougaten över kladdkakan.

8. Koka ihop allt till kolan förutom smör till 118 grader. Använd en stor kastrull så det inte kokar över. Använd termometern igen. Klicka i smöret och rör om. Häll kolan över nougaten. Låt svalna.

9. Smält chokladen och bred över kakan. Låt stelna och svalna.

 

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

 

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.

 

30 september 2016

1 Kommentarer

2016-11-10
Susanneutangluten
0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Rabarberpaj med hemgjord glass

Caroline Ahlqvist goda recept på rabarberpaj och turboglass, en enkel vaniljglass, är ett sommarens absoluta måsten.

0

Camillas chokladbiskvier

Laga Camillas goda chokladbiskvier!! Det här superenkla receptet räcker till ca 30 stycken.

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!