Chokladfudge med pistage, knäckklubbor – här är recepten du bara måste prova.
Chokladfudge med pistage, knäckklubbor – här är recepten du bara måste prova. Foto: Helen Pé

Julgodis – 4 recept du inte kan motstå

Recept

Chokladfudge med pistage, hallonkola, knäckklubbor och chokladbräck med kaffebönor – Sara Aasum Hultberg, årets konditor 2014, bjuder på sina bästa julgodisrecept.

Annons
  • 1. Mörk chokladfudge med fikon & pistage

    Du behöver (ca 25 bitar):

    • 150 g torkade fikon
    • 375 g mörk choklad
    • 25 g smör
    • 1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
    • 150 g pistagenötter

    Gör så här:

    1. Dela fikonen i små bitar.
    2. Hacka chokladen, tärna smöret.
    3. Värm den kondenserade mjölken på låg värme i en kastrull.
    4. Tillsätt chokladen och smöret, blanda snabbt ihop massan med en värmetålig slickepott. Låt chokladen och smöret smälta helt så att det blir en jämn massa.
    5. Ta undan en liten näve pistagenötter till garnering och vänd ner resten tillsammans med fikonen i fudgemassan.
    6. Tryck ut den i en form som är cirka 20 x 30 cm.
    7. Strö pistagenötter över fudgen och låt stå övertäckt i kylen i minst 6 timmar för att stelna.
    8. Skär fudgen i bitar.

     

    Recept ur boken ”Kola, fudge, knäck och bräck: konditorns hemligheter” av Sara Aasum Hultberg.

     

    Klicka på nästa flik för fler recept.

Visa allt innehåll
1 december 2015

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!