Efterrätterna som får tiden att stå stilla.
Efterrätterna som får tiden att stå stilla. Foto: Emmy Lundström

3 oemotståndliga rabarberrecept

Recept

Rabarberkräm med kardemumma, rabarberglass med kolasås eller kolafudge med rabarber – här är tre ljuvliga recept för sommarens härligaste fika.

Annons
  • 1. Rabarberkräm med kardemumma

    Rabarberkräm och barndomen hör på något sätt ihop. Mormor stod vid spisen och kokade och själv stod man på en stol bredvid och tittade på med spänning. Denna kräm kan du äta antingen som ett mättande mellanmål eller som en avslutning på en middag. Mums!

     

    Recept på rabarberkräm med kardemumma

    Du behöver (4 portioner):

    • 6 dl vatten
    • 1 1/4 dl socker
    • 1 tsk vaniljpulver
    • 1 tsk stött kardemumma
    • 600 g rabarber
    • 2 msk potatismjöl 

    Gör så här:

    1. Skala rabarber och skiva i centimeterstora bitar. Koka upp vatten, kardemumma, vanilj och socker i en kastrull. Tillsätt rabarber och låt koka i cirka 15 minuter, tills rabarbern är mjuk. 
    2. Red krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Låt koka i några minuter till. Ät krämen ljummen eller kall, gärna tillsammans med mjölk. 

     

    På nästa sida: Rabarberglass med söt kolasås

Visa allt innehåll
26 maj 2016

2 Kommentarer

2016-05-28
eva
2016-06-02
Ulrika
Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Rabarberpaj med hemgjord glass

Caroline Ahlqvist goda recept på rabarberpaj och turboglass, en enkel vaniljglass, är ett sommarens absoluta måsten.

0

Camillas chokladbiskvier

Laga Camillas goda chokladbiskvier!! Det här superenkla receptet räcker till ca 30 stycken.

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!