Hemgjord vaniljglass med sommarens godaste rabarberpaj – mums!
Hemgjord vaniljglass med sommarens godaste rabarberpaj – mums! Foto: Karin Almström

Rabarberpaj med hemgjord glass

Recept

Caroline Ahlqvist goda recept på rabarberpaj och turboglass, en enkel vaniljglass, är ett sommarens absoluta måsten. 

Annons

Äntligen högsäsong för rabarber, och vad är väl godare än en klassisk rabarberpaj? I senaste avsnittet av ”Hemmafixarna” med Carro och Karin visar den tidigare ”Hela Sverige Bakar”-vinnaren hur du gör den här supergoda rabarberpajen med hasselnötter och hemgjord vaniljglass.

 

Recept Rabarberpaj

8 portioner

 

Du behöver:

  • 6 rabarberstänger
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 175g smör
  • 1.5 dl råsocker
  • 3 dl havregryn (100% rena om glutenfritt)
  • 2 dl glutenfri mix (eller 1.5 dl vetemjöl)
  • 1/2 tsk salt 1 näve finhackade hasselnötter

Gör så här:

1. Skölj och ansa rabarbern. Dela i centimeterlånga bitar. Blanda med potatismjöl och råsocker och lägg i en 24 cm pajform smord med smör.

Annons

2. Jobba snabbt ihop alla ingredienser till smuldegen och strö över rabarbern.

3. Grädda ca 25-30 min i 200 grader tills pajen blivit gyllenbrun och bubblar fint av rabarbern under. Låt svalna något och servera ljummen med turboglass!

 

 

Recept på turboglass

 

Du behöver:

  • 5 dl grädde
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Vaniljstång

 

Gör så här:

1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna ner i en bunke. Vispa tillsammans med grädden så den bildar fasta toppar.

2. Häll i den kondenserade mjölken och vispa runt så allt blandar sig fint. Täck bunken med plastfilm och frys i några timmar eller över natten. Ta fram 30 min innan servering och skopa upp fina kulor. Den här glassen går att smaksätta med precis vad du vill! Mosa ner bär eller frukt, riv eller hacka choklad, kolasås, mm. Ta vad du har helt enkelt!

 

Fler roliga projekt från Hemmafixarna Carro och Karin hittar du här.

 

Fler tips hittar du även i Carros blogg Älska att baka, och i Karins trädgårdsblogg.

30 juni 2016

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!