Foto: Emmy Lundström

Rabarberbullar med vanilj och kardemumma

Recept

Bullar hör sommaren till och både barn och vuxna älskar dem! De här ­rabarberbullarna med vanilj och kardemumma får en härligt knäckig smak tack vare muscovado-sockret. 

Annons

Du behöver (cirka 40 st):

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst (för söta degar)
  • 1,4 l vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk grovmalen kardemumma

Fyllning:

  • 1 kg rabarber
  • 50 g smör
  • 1/2 dl muscovadosocker
  • 2 tsk äkta vaniljpulver

 

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull på spisen. Häll sedan i mjölken och värm till 37 grader. Smula under tiden ned jästen i en degbunke och rör sedan ut jästen i degväts­kan. 

2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ned nästan allt mjöl, lite sparar du till utbakningen. Arbeta degen för hand i cirka tio minuter, eller cirka fem minuter i bakmaskin. Degen ska bli smidig.

3. Låt degen jäsa under bakduk i cirka 30 minuter. 

4. Under tiden skalar du rabarber, skär dem i centimeterstora bitar och värmer upp dem i smör och muscovadosocker i en stekpanna. Koka samman till en kräm och tillsätt vaniljpulver. Låt kallna. 

5. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del på ett mjölat bakbord. Bred smör på den utkavlade degen och bred sedan ut rabarberkrämen. Rulla ihop och skär i tio delar. Forma till små bullar och lägg på plåt att jäsa under bakduk i cirka 40 minuter. 

6. Värm ugnen till 225 grader och grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10—12 minuter. När du tagit ut dem i ugnen kan du gärna pensla på lite ägg eller mjölk och strö över en nypa strösocker och lite nystött kardemumma över varje bulle. 

Annons
9 juni 2016

15 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Plommonpaj med kokostäcke

Dags att skörda dina plommon! Här är ett fantastiskt recept på plommonpaj – perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat en varm sensommardag.

0

Trattkantarellsoppa med ädelost

Har du plockat trattkantareller? Här är ett supergott recept på trattkantarellsoppa med ädelost – en perfekt och enkel förrätt när du ska bjuda på...

0

Recept: God och nyttig nässelsoppa

Plocka ingredienser till nästa måltid från naturens skafferi – eller använd det gröna till en huskur för exempelvis förkylning. Här är ett...

0

Recept: Melonssoppa med glass

Kyl ner dig i sommar med uppfriskande vattenmelon och glass. Här är godaste receptet på melonsoppa med vaniljglass.

0

Recept på hemgjord Toffifee

Sugen på något sött till kaffet? Krämig kola med choklad och nutella passar perfekt till fikat – här är ett recept på hemgjord Toffifee.

0

Sommarens godaste hamburgare – halloumiburgare!

Missa inte sommarens stora trend – halloumiburgare. Fredagskocken Mattias Larsson bjuder på sina bästa grilltips och ett fantastiskt recept på vegetaris...

0

Recept på grillat lamm: Gaucho lamb

Bjud dina gäster på grillat lamm i sommar – en favorit som garanterat sätter fyr på sällskapet.

Medlems-
innehåll
Recept
0

VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!

0

Recept: Marängglasstårta

Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!