VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!


Letar du efter ett enkelt och gott recept på något sött till fredagsmyset? Här är ett recept som innehåller allt gott man kan önska sig till kvällsmyset: choklad, popcorn och kolasås.

Chokladpopcorn med kolasås – recept

Du behöver:

  • 200 gr mörk choklad
  • 20 gr popcorn
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • Bakplåtspapper

Gör så här:

1. Smält choklad, antingen försiktigt i mikron eller i en tallrik ovanför en kastrull med kokande vatten.

2.  Poppa popcorn och låt svalna. Häll sedan i dem i den smälta chokladen och rör runt.

3.  Häll ut choklad- och popcornsmeten på ett bakplåtspapper. Ta ett till bakplåtspapper och tryck och platta ut smeten.

Läs även: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga 

4. Låt stå i kylskåpet i cirka 30 minuter tills det att chokladen stelnat. Skär chokladen i bitar.

5. Koka en burk med kondenserad mjölk i cirka fyra timmar.

6. Häll ut kolasåsen från burken och ringla över chokladkakorna. Klart!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar