Foto: Linda Andersson, Roger Olsson

Recept: Smaskiga pizzabullar

Recept

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till utflykten!

Annons

”Låt inte bullarna bli överjästa”

Hej Linda! Hur lyckas jag bäst med pizzabullarna? 

– Låt inte bullarna bli överjästa när de ligger på plåten. Då blir de inte lika saftiga och mjuka. Bullarna är allra godast när de fortfarande är ljumna men går också bra att äta kalla.

Vad ska jag äta eller dricka till?

– Bullarna är goda till en soppa, sallad eller som mellis på utflykten. Drick gärna någon varm dryck som till exempel choklad, kaffe eller te om du är utomhus.

Vilken mat passar bäst till skidbacken, tycker du?

– Grillad korv, hamburgare, pizzabullar, varm soppa och smörgåsar med gott pålägg.

Om jag är hemma med barnen på sportlovet, vad ska vi baka?

– Småkakor är både enkelt och kul att baka. Funkar för alla åldrar. En stor bulldeg som barnen kan forma valfria figurer av är alltid kul och uppskattat.

 

Du behöver: 

(ca 24 st):

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 9–10 dl vetemjöl

Tomatsås

  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano

Fyllning

  • ca 200 g rökt skinka, strimlad
  • ca 300 g ost, riven
  • ev. färsk oregano

 

Gör så här: 

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 1/2–1 cm tjock.

Annons

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och eventuellt färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

Om Linda

Läs även:

8 fantastiska vår- och sommarrecept

Sugen på något sött? Rabarberglass, kardemummabullar, friterade äppelringar, jordgubbstårta och chokladkakor – här finns något för alla smaker!

Bor: I Villa i Huddinge, Stockholm
Gör: Driver bakbloggen Lindas bakskola och skriver bakböcker.
Familj: Micke, 49, Amanda, 19, Felix, 18, Calle, 16, Tiger, 10, och Frida, 7 år.
Instagram: @lindasbakskola.

Sara Åhlström
22 februari 2017
 
Annons
Mer om Recept

Gör ditt eget äppelmos!

Recept Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Höstens godaste långkok – Texas chili

Recept Bjud på långkok till helgens finmiddag. Här är ett recept på Texas chili!

Trattkantarellsoppa med ädelost

Recept Har du plockat trattkantareller? Här är ett supergott recept på trattkantarellsoppa med ädelost – en perfekt och enkel förrätt när du ska bjuda på...

Recept: Melonssoppa med glass

Recept Kyl ner dig i sommar med uppfriskande vattenmelon och glass. Här är godaste receptet på melonsoppa med vaniljglass. 

Supergoda cheesecakebullar

Recept Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Recept på hemgjord Toffifee

Recept Sugen på något sött till kaffet? Krämig kola med choklad och nutella passar perfekt till fikat – här är ett recept på hemgjord Toffifee.

Recept på grillat lamm: Gaucho lamb

Recept Bjud dina gäster på grillat lamm i sommar – en favorit som garanterat sätter fyr på sällskapet.

Medlems-
innehåll

VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Recept Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!

Recept: Marängglasstårta

Recept Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!