Foto: Linda Andersson, Roger Olsson

Recept: Smaskiga pizzabullar

Recept

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till utflykten!

Annons

”Låt inte bullarna bli överjästa”

Hej Linda! Hur lyckas jag bäst med pizzabullarna? 

– Låt inte bullarna bli överjästa när de ligger på plåten. Då blir de inte lika saftiga och mjuka. Bullarna är allra godast när de fortfarande är ljumna men går också bra att äta kalla.

Vad ska jag äta eller dricka till?

– Bullarna är goda till en soppa, sallad eller som mellis på utflykten. Drick gärna någon varm dryck som till exempel choklad, kaffe eller te om du är utomhus.

Vilken mat passar bäst till skidbacken, tycker du?

– Grillad korv, hamburgare, pizzabullar, varm soppa och smörgåsar med gott pålägg.

Om jag är hemma med barnen på sportlovet, vad ska vi baka?

– Småkakor är både enkelt och kul att baka. Funkar för alla åldrar. En stor bulldeg som barnen kan forma valfria figurer av är alltid kul och uppskattat.

 

Du behöver: 

(ca 24 st):

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 9–10 dl vetemjöl

Tomatsås

  • 1 1/2 dl krossade tomater
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 1 msk torkad oregano

Fyllning

  • ca 200 g rökt skinka, strimlad
  • ca 300 g ost, riven
  • ev. färsk oregano

 

Gör så här: 

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 1/2–1 cm tjock.

Annons

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.

4. Strö ut skinka, ost och eventuellt färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

 

Om Linda

Just nu läser andra : 8 fantastiska vår- och sommarrecept

Bor: I Villa i Huddinge, Stockholm
Gör: Driver bakbloggen Lindas bakskola och skriver bakböcker.
Familj: Micke, 49, Amanda, 19, Felix, 18, Calle, 16, Tiger, 10, och Frida, 7 år.
Instagram: @lindasbakskola.

Sara Åhlström
22 februari 2017

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Plommonpaj med kokostäcke

Dags att skörda dina plommon! Här är ett fantastiskt recept på plommonpaj – perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat en varm sensommardag.

0

Trattkantarellsoppa med ädelost

Har du plockat trattkantareller? Här är ett supergott recept på trattkantarellsoppa med ädelost – en perfekt och enkel förrätt när du ska bjuda på...

0

Recept: God och nyttig nässelsoppa

Plocka ingredienser till nästa måltid från naturens skafferi – eller använd det gröna till en huskur för exempelvis förkylning. Här är ett...

0

Recept: Melonssoppa med glass

Kyl ner dig i sommar med uppfriskande vattenmelon och glass. Här är godaste receptet på melonsoppa med vaniljglass.

0

Recept på hemgjord Toffifee

Sugen på något sött till kaffet? Krämig kola med choklad och nutella passar perfekt till fikat – här är ett recept på hemgjord Toffifee.

0

Sommarens godaste hamburgare – halloumiburgare!

Missa inte sommarens stora trend – halloumiburgare. Fredagskocken Mattias Larsson bjuder på sina bästa grilltips och ett fantastiskt recept på vegetaris...

0

Recept på grillat lamm: Gaucho lamb

Bjud dina gäster på grillat lamm i sommar – en favorit som garanterat sätter fyr på sällskapet.

Medlems-
innehåll
Recept
0

VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!

0

Recept: Marängglasstårta

Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!