Foto: Ur boken "Grilla vego". Foto: Richard Rönnerstam.

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Recept

Kocken Paul Svensson delar med sig av sitt recept på grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat. Sommarsuccé på grillen!

Annons

Stjärnkocken Paul Svensson grillar gärna, och allra helst är det grönsaker som hamnar på grillen. För Vi i Villa berättar han om bästa tipsen för att grilla grönt, och bjuder på sina favoritrecept ur boken "Grilla vego".

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Du behöver (4 portioner):

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • Olivolja
  • 12 levainbrödskivor, supertunt skivade
  • salt och svartpeppar

 

Dressing:

  • 1 mogen tomat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1,5 msk kapris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt

 

Till servering:

  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • ½ dl strimlad selleriblast eller blekselleri

 

Gör så här:

  1. Skiva zucchinierna med hjälp av en mandolin på längden till tunna långa skivor. Salta lite försiktigt och vänta tills de börjar vätska sig.
  2. Pensla skivorna med lite olja och grilla på direct glöd under lock tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing och lyft sedan av från grillen.
  3. Servera direct med grovskuren eller hel basilika och eventuellt lite selleriört. Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar.

 

Dressing

Riv tomaten på rivjärnets grövsta sida. Blanda med vitlök, kapris, vinäger och olja. Smaka av med salt.

Annons
8 juni 2016

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!