Foto: Ur boken "Grilla vego". Foto: Richard Rönnerstam.

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Recept

Kocken Paul Svensson delar med sig av sitt recept på grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat. Sommarsuccé på grillen!

Annons

Stjärnkocken Paul Svensson grillar gärna, och allra helst är det grönsaker som hamnar på grillen. För Vi i Villa berättar han om bästa tipsen för att grilla grönt, och bjuder på sina favoritrecept ur boken "Grilla vego".

Grillad zucchini och brödsallad med kapris och riven tomat

Du behöver (4 portioner):

  • 1 gul zucchini
  • 1 grön zucchini
  • Olivolja
  • 12 levainbrödskivor, supertunt skivade
  • salt och svartpeppar

 

Dressing:

  • 1 mogen tomat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1,5 msk kapris
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt

 

Till servering:

  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • ½ dl strimlad selleriblast eller blekselleri

 

Gör så här:

  1. Skiva zucchinierna med hjälp av en mandolin på längden till tunna långa skivor. Salta lite försiktigt och vänta tills de börjar vätska sig.
  2. Pensla skivorna med lite olja och grilla på direct glöd under lock tills de fått fin färg. Vänd och grilla brödet samtidigt. Pensla allt med dressing och lyft sedan av från grillen.
  3. Servera direct med grovskuren eller hel basilika och eventuellt lite selleriört. Smaka eventuellt av med lite mer dressing, salt och peppar.

 

Dressing

Riv tomaten på rivjärnets grövsta sida. Blanda med vitlök, kapris, vinäger och olja. Smaka av med salt.

Annons
8 juni 2016

0 Kommentarer

0

VIDEO: Recept på baconmarmelad

Baconmarmelad – en salt och god röra som passar perfekt på en bit bröd till festbuffén eller fredagsmyset.

1

Superenkla receptet – chokladbollstårta med nutella!

Älskar du chokladbollar? Då ska du testa det här receptet på en supergod och enkel chokladbollstårta!

0

8 fantastiska vår- och sommarrecept

Sugen på något sött? Rabarberglass, kardemummabullar, friterade äppelringar, jordgubbstårta och chokladkakor – här finns något för alla smaker!

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare...

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Recept: Smaskiga pizzabullar

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till...

0

Recept: Friterade äppelringar med vaniljglass

Äpple, kanel och glass är en oemotståndlig kombination. Här bjuder Mattias Kristiansson på ett härligt glassrecept från sin kokbok Vegomenyer – festliga...

0

Recept: Marängglasstårta

Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!

0

Lätt och läckert för lyckad midsommarfest

Med god mat, roliga lekar, förhoppningsvis fint väder och riktigt gott sällskap kan det inte annat än bli en lyckad midsommar.