Hamburgare royal med dijonsenap.
Hamburgare royal med dijonsenap. Foto: Jacob Fridholm

Paul grillar: Hamburgare

Recept

Man kan laga all mat utomhus. Året runt!, säger Paul Svensson, välkänd tv-kock och erfaren kreativ ledare för toppkrogar som Bon Lloc och F12. Här är hans hamburgare royal med dijonsenap.

Annons

Hemgjorda hamburgare går inte att köpa för pengar. För en riktigt bra grillkväll krävs fet nötfärs och en bra form att pressa hamburgaren i. Frågar du mig tycker jag en hamburgare ska vara medelgrillad, det vill säga ha en innertemperatur på 58°, det vill säga inte vara genomstekt. Det gör den saftigare. Mycket gott att fylla hamburgaren med är ett måste, men det absolut viktigaste är faktiskt att den grillas på en riktigt fin glöd och ett glödhett galler.

1 kg nötfärs

1 vitlöksklyfta, riven

1 msk dijonsenap

1 tsk svartpeppar

2 tsk salt

½ dl vatten

1 knippe bladpersilja, finhackad

Blanda alla ingredienserna väl och platta ut till 8 jämntjocka, täta hamburgare. Grilla dem ett par minuter på vardera sida och servera dem sedan direkt tillsammans med valfria tillbehör. Jag valde grillat bacon, avokado, tomat, lök, sallad, hamburgerbröd och hamburgerdressing.

Annons
22 april 2013

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!