Päron med ädelostcrème

Recept

Det perfekta tilltugget till fördrinken är sött, salt och krispigt på samma gång.

För att tillaga 12 st crostini med päron och ädelostcrème behöver du följande:

  • 12 skivor baguetter, ca 1 cm tjocka
  • 1 msk Arla Smör-&rapsolja
  • 100 g Kvibille ädel
  • 2 msk Arla Köket matlagningsgrädde
  • 1 st päron


Så här gör du:

Sätt ugnen på grill 250°. Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över smör-&rapsolja. Grilla brödskivorna i övre delen av ugnen tills de är gyllenbruna, ca 5 min. Mosa samman ädelost och grädde. Kärna ur och skär päronet i bitar. Fördela ostcrèmen på crostini och dekorera med päron.

Foto och recept: Arla Köket

13 december 2013
 
Mer om Recept

Supergoda cheesecakebullar

Recept Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Höstens godaste långkok – Texas chili

Recept Bjud på långkok till helgens finmiddag. Här är ett recept på Texas chili!

Medlems-
innehåll

Plommonpaj med kokostäcke

Recept Dags att skörda dina plommon! Här är ett fantastiskt recept på plommonpaj – perfekt att bjuda på till eftermiddagsfikat en varm sensommardag.

Gör ditt eget äppelmos!

Recept Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Baka ditt eget pepparkakshus!

Recept Kring juletid är det mycket att stå i. Städa, pynta och baka tillhör de viktigaste förberedelserna inför julen. Men viktigast är det kanske att baka...

Villareceptet! Sommartårta med jordgubbar

Recept Först bygger vi altanen. Sedan äter vi denna dundersäkra tårta!

Villareceptet! Paj till kräftskivan!

Recept En härlig paj med mycket medelhavssmak funkar både på kräftskivan eller som trevlig middag med sallad. (6–8 portioner).

Villareceptet! Höstig svampsoppa

Recept En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

Villareceptet! Pestopaj

Recept Supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.