Annons

Tips till nyårsafton

Recept

Årets stora final – det sprakande och festfyllda nyåret! När passar en fest bättre än på nyår? Här får du lite tips med dukning, ljus och mat.

Annons
Låt dukningen gå i silver
förknippas med glitter och gnistrande fyrverkerier. Låt även dukningen gå i linje med det. Köp en engångsduk i silver, duka med pampiga ljusstakar, vackra servetter och strö ut paljetter över bordet. Det ger garanterat ett festfyllt och sprakande resultat.

Lys upp i trädgården
Vackra marschaller lyser upp på ett effektivt och stämningsfullt sätt. Nöj dig inte med några stycken utan placera ut dem så att du skapar en upplyst gång från grinden till ytterdörren. Det ger ett festligt första intryck.

Den viktiga nedräkningen
Se till att du som håller i festen även har koll på nedräkningen så att gästerna tillsammans kan räkna ner sekunderna. Det förhöjer garanterat stämningen och känslan av att fira in det nya året.


Dessert med mousserande vin

Vad kan passa bättre än att servera en dessert med mousserande vin på nyår? Det här är ett enkelt och gott alternativ.Jordgubbssorbet med mousserande vin, bär och choklad

8 personer

Ca 1 L jordgubbssorbet

500 g färska eller tinade bär (hallon, jordgubbar eller blåbär)

200 g choklad

1 flaska mousserande vin

Lägg upp en kula sorbet i en skål eller ett glas. Lägg på färska eller tinade bär och toppa med riven choklad. Häll över några droppar av det mousserande vinet vid serveringen.

Annons
28 mars 2006

0 Kommentarer

0

Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma

Här är bästa kanelbullereceptet! Redaktionen har provat Caroline Ahlqvists recept på ljuvligt goda kanelbullar med kardemumma.

15

Rabarberbullar med vanilj och kardemumma

Bullar hör sommaren till och både barn och vuxna älskar dem! De här ­rabarberbullarna med vanilj och kardemumma får en härligt knäckig smak tack vare...

0

Paul Svensson: "Grilla grönsaker som en dyr bit kött"

Kocken Paul Svensson ger sina bästa tips för att grilla grönsaker, berättar varför han älskar trist trädgårdsgöra hemma – och bjuder på recept på grilla...

0

Sommartårtan alla älskar: Jordgubbstårta!

Jordgubbstårta hör sommaren till! Här är Carolines Ahlqvist ljuvliga recept på sommartårta med maräng och jordgubbar – den är dessutom glutenfri!

0

Catarina Königs recept på wokad fruktsallad

Wokade frukter? Ja, du såg rätt! En snabb, enkel och fräsch efterrätt som är lätt att göra till många gäster. Lyxfaktorn stiger om du gör Catarina...

0

Cheesecake med jordgubbar och champagne

Vill du bjuda på något gott på nyår? Testa att göra den här lyxiga cheesecaken med jordgubbar och champagne.

0

Baka egna lussebullesemlor

Lussebullesemlan – årets nyhet till julfikat! Vill du baka egna utgår du från ett klassiskt recept på lussebullar.

0

Köttbönderna Oscar och Linas bästa köttrecept

Sveriges kanske mest passionerade köttbönder, Oscar och Lina Westman, har gått från rookies till succéproducenter av ekologiskt kött på bara tre år....

0

Johanna Westmans godaste recept på hemgjord glass

Hemgjord glass utan glassmaskin, som en semifreddo eller parfait – det är några av kokboksförfattaren och programledaren Johanna Westmans favoriter i...

Vi i Villas policy
Avbryt

Här kan du bli medlem i Vi i Villa genom att logga in med ett befintligt konto från sociala medier eller genom att skapa ett nytt konto, kopplat till din e-postadress nedan.

Som medlem får du tillgång till erbjudande och rabatter från våra leverantörer. Du kan också enkelt deltaga i våra tävlingar och forum när du är inloggad som medlem på webbplatsen.

Läs mer om medlemskapet och hur vi hanterar dina personuppgifter.

 

Annons