Ekologiskt ger oss renare mat, gladare djur och friskare natur.
Ekologiskt ger oss renare mat, gladare djur och friskare natur. Foto: Krav ekonomisk förening

Miljövänliga Veckan – ska vi bli bäst i världen på ekoprodukter

Recept

Naturskyddsföreningen har arrangerat Miljövänliga Veckan sedan 1990. Vecka 40 – i år den 28 september till 8 oktober, uppmanas vi att byta ut ett par varor till ekologiska varor som gör stor skillnad för miljö och människor.

Annons

Det finns vissa varor som gör större skillnad än andra. Kaffe, bananer, vindruvor, mejeriprodukter, kött och potatis är några av dem. Det är varor som ofta är hårt besprutade och ligger i topp i bekämpningsmedelsligan, vilket får stora följder på flera områden – inte minst vår egen hälsa.

Enligt Naturskyddsföreningen köper danskarna dubbelt så mycket ekologiskt som vi i Sverige och uppmanar till en dubblering av vår ekokonsumtion – för att bli bäst i världen!

Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida

Annons
1 oktober 2013

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!