Kryddglögg

Recept

Genom att göra sockerlagen i förväg svänger du snabbt ihop den värmande glöggen.

Annons

Till 4 personer:

4 cm färsk ingefära

1 dl vatten

1 dl mörkt muscovadosocker

4 kanelstänger

10 kryddnejlikor

1 torkat pomeransskal

1 flaska rött vin (75 cl)

Gör så här:

1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeransskal. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå ca 10 minuter. Sila lagen.

2. Blanda sockerlagen med vin i en kastrull och hetta upp. Drycken ska inte koka utan bara bli riktigt het.

Annons

 

Tips

Gör en rejäl sats sockerlag och förvara i en flaska eller burk i skafferiet. Sedan är det bara att ta så mycket sockerlag som behövs nästa gång du är sugen på kryddglögg.

Vinet är hållbart ca 3 månader i kylen.

Allt om Mat julkokboken, Norstedts. 224 kronor på Bokus.

25 november 2013

0 Kommentarer

0

VIDEO: Recept på baconmarmelad

Baconmarmelad – en salt och god röra som passar perfekt på en bit bröd till festbuffén eller fredagsmyset.

1

Superenkla receptet – chokladbollstårta med nutella!

Älskar du chokladbollar? Då ska du testa det här receptet på en supergod och enkel chokladbollstårta!

0

8 fantastiska vår- och sommarrecept

Sugen på något sött? Rabarberglass, kardemummabullar, friterade äppelringar, jordgubbstårta och chokladkakor – här finns något för alla smaker!

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare...

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Recept: Smaskiga pizzabullar

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till...

0

Recept: Friterade äppelringar med vaniljglass

Äpple, kanel och glass är en oemotståndlig kombination. Här bjuder Mattias Kristiansson på ett härligt glassrecept från sin kokbok Vegomenyer – festliga...

0

Recept: Marängglasstårta

Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!

0

Lätt och läckert för lyckad midsommarfest

Med god mat, roliga lekar, förhoppningsvis fint väder och riktigt gott sällskap kan det inte annat än bli en lyckad midsommar.