Kryddglögg

Recept

Genom att göra sockerlagen i förväg svänger du snabbt ihop den värmande glöggen.

Annons

Till 4 personer:

4 cm färsk ingefära

1 dl vatten

1 dl mörkt muscovadosocker

4 kanelstänger

10 kryddnejlikor

1 torkat pomeransskal

1 flaska rött vin (75 cl)

Gör så här:

1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeransskal. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå ca 10 minuter. Sila lagen.

2. Blanda sockerlagen med vin i en kastrull och hetta upp. Drycken ska inte koka utan bara bli riktigt het.

Annons

 

Tips

Gör en rejäl sats sockerlag och förvara i en flaska eller burk i skafferiet. Sedan är det bara att ta så mycket sockerlag som behövs nästa gång du är sugen på kryddglögg.

Vinet är hållbart ca 3 månader i kylen.

Allt om Mat julkokboken, Norstedts. 224 kronor på Bokus.

25 november 2013

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!