Kryddglögg

Genom att göra sockerlagen i förväg svänger du snabbt ihop den värmande glöggen.

Till 4 personer:

4 cm färsk ingefära

1 dl vatten

1 dl mörkt muscovadosocker

4 kanelstänger

10 kryddnejlikor

1 torkat pomeransskal

1 flaska rött vin (75 cl)

Gör så här:

1. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och tillsätt vatten, socker, kanel, kryddnejlikor och pomeransskal. Koka upp och låt sjuda utan lock ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och lägg på ett lock. Låt stå ca 10 minuter. Sila lagen.

2. Blanda sockerlagen med vin i en kastrull och hetta upp. Drycken ska inte koka utan bara bli riktigt het.

Tips

Gör en rejäl sats sockerlag och förvara i en flaska eller burk i skafferiet. Sedan är det bara att ta så mycket sockerlag som behövs nästa gång du är sugen på kryddglögg.

Vinet är hållbart ca 3 månader i kylen.

Recept ur Allt om Mat julkokboken, Norstedts. 224 kronor på Bokus.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar