Kardemummafondant – en häftig efterrätt till nyår

Imponera på gästerna med kardemummakryddad chokladbakelse.


Så här gör du:

För 4 personer

100 g mörk choklad

100 g mjukt Arla Svenskt Smör

1⁄2 dl strösocker

3 st ägg

1⁄2 dl vetemjöl

1 1⁄2 tsk krossade kardemummakärnor

1 krm salt

 

Till servering:

1 msk florsocker

1⁄2 tsk kardemummakärnor

2 dl Arla vispgrädde

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.

Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma. Serveras varma med vispad grädde.

Mer recept finns på Arlas hemsida

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar