Chokladbakelse är det lilla extra.
Chokladbakelse är det lilla extra. Foto: Arla Köket

Kardemummafondant – en häftig efterrätt till nyår

Recept

Imponera på gästerna med kardemummakryddad chokladbakelse.

Annons

Så här gör du:

För 4 personer

100 g mörk choklad

100 g mjukt Arla Svenskt Smör

1⁄2 dl strösocker

3 st ägg

1⁄2 dl vetemjöl

1 1⁄2 tsk krossade kardemummakärnor

1 krm salt

 

Till servering:

1 msk florsocker

1⁄2 tsk kardemummakärnor

Annons

2 dl Arla vispgrädde

 

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och låt svalna lite. Vispa smör och socker med elvisp. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ner mjöl, kardemumma, salt och choklad. Klicka smeten i stora muffinsformar av papper, ca 1 ½ dl. Hit kan du förbereda.

Grädda i nedre delen av ugnen 10 min, de ska vara lösa i mitten. Ta ut och lossa kanten på en form i taget, stjälp upp på assiett. Pudra över florsocker och kardemumma. Serveras varma med vispad grädde.

Mer recept finns på Arlas hemsida

13 december 2013

1 Kommentarer

2013-12-28
chokladfondant
Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!