Kanelbullekladdkaka – en blandning av kanelbullar och kladdkaka
Kanelbullekladdkaka – en blandning av kanelbullar och kladdkaka Foto: Simple and Sweet

Recept på godaste kanelbullekladdkakan

Recept

Sugen på kanelbullar på ett annorlunda vis? Prova det här smarriga receptet på kanelbullekladdkaka. 

Annons

Hinner du inte baka klassiska kanelbullar, eller vill du bara testa något nytt som dessutom är fantastiskt gott? Prova den helt fantastiska kombinationen av kladdkaka och kanelbulle – kanelbullekladdkaka! 

”Som kanelbullar, men kladdigare” skriver bloggaren Sabina Håkansson i sin bakblogg Sweet and Simple.

– Jag har tidigare provat att göra semmelkladdkaka, äppelpajskladdkaka, och så kom jag på idén att prova kanelbullekladdkaka. Det blev en riktig hit! Krispig på utsidan och mjuk inuti, med en härlig kanelsmak.

Vad serverar man till kanelbullekladdkakan?

– Grädde, en kopp kaffe och lite bär.

Varifrån får du inspirationen till alla härliga recept i din blogg?

– Det är så olika. Från klassiska recept som man gör om, till amerikanska bloggar, till årstiderna.

 

Recept på Kanelbullekladdkaka

(Recept från bloggen Sweet and Simple)

Annons

  

Du behöver:

  • 120 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt 

Till topping:

  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl pärlsocker

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form, cirka 20 cm (om du har en större form, ca 24 cm behöver kakan bara gräddas cirka 10 minuter).
  3. Smält smöret.
  4. Knäck äggen i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
  5. Blanda ner det smälta smöret.
  6. Häll smeten i formen, strö över kanel och pärlsocker.
  7. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera med vispad grädde.

 

 

2 oktober 2015

0 Kommentarer

0

Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma

Här är bästa kanelbullereceptet! Redaktionen har provat Caroline Ahlqvists recept på ljuvligt goda kanelbullar med kardemumma.

15

Rabarberbullar med vanilj och kardemumma

Bullar hör sommaren till och både barn och vuxna älskar dem! De här ­rabarberbullarna med vanilj och kardemumma får en härligt knäckig smak tack vare...

0

Paul Svensson: "Grilla grönsaker som en dyr bit kött"

Kocken Paul Svensson ger sina bästa tips för att grilla grönsaker, berättar varför han älskar trist trädgårdsgöra hemma – och bjuder på recept på grilla...

0

Sommartårtan alla älskar: Jordgubbstårta!

Jordgubbstårta hör sommaren till! Här är Carolines Ahlqvist ljuvliga recept på sommartårta med maräng och jordgubbar – den är dessutom glutenfri!

0

Catarina Königs recept på wokad fruktsallad

Wokade frukter? Ja, du såg rätt! En snabb, enkel och fräsch efterrätt som är lätt att göra till många gäster. Lyxfaktorn stiger om du gör Catarina...

0

Cheesecake med jordgubbar och champagne

Vill du bjuda på något gott på nyår? Testa att göra den här lyxiga cheesecaken med jordgubbar och champagne.

0

Baka egna lussebullesemlor

Lussebullesemlan – årets nyhet till julfikat! Vill du baka egna utgår du från ett klassiskt recept på lussebullar.

0

Köttbönderna Oscar och Linas bästa köttrecept

Sveriges kanske mest passionerade köttbönder, Oscar och Lina Westman, har gått från rookies till succéproducenter av ekologiskt kött på bara tre år....

0

Johanna Westmans godaste recept på hemgjord glass

Hemgjord glass utan glassmaskin, som en semifreddo eller parfait – det är några av kokboksförfattaren och programledaren Johanna Westmans favoriter i...