Kanelbullekladdkaka – en blandning av kanelbullar och kladdkaka
Kanelbullekladdkaka – en blandning av kanelbullar och kladdkaka Foto: Simple and Sweet

Recept på godaste kanelbullekladdkakan

Recept

Sugen på kanelbullar på ett annorlunda vis? Prova det här smarriga receptet på kanelbullekladdkaka. 

Annons

Hinner du inte baka klassiska kanelbullar, eller vill du bara testa något nytt som dessutom är fantastiskt gott? Prova den helt fantastiska kombinationen av kladdkaka och kanelbulle – kanelbullekladdkaka! 

”Som kanelbullar, men kladdigare” skriver bloggaren Sabina Håkansson i sin bakblogg Sweet and Simple.

– Jag har tidigare provat att göra semmelkladdkaka, äppelpajskladdkaka, och så kom jag på idén att prova kanelbullekladdkaka. Det blev en riktig hit! Krispig på utsidan och mjuk inuti, med en härlig kanelsmak.

Vad serverar man till kanelbullekladdkakan?

– Grädde, en kopp kaffe och lite bär.

Varifrån får du inspirationen till alla härliga recept i din blogg?

– Det är så olika. Från klassiska recept som man gör om, till amerikanska bloggar, till årstiderna.

 

Recept på Kanelbullekladdkaka

(Recept från bloggen Sweet and Simple)

Annons

  

Du behöver:

  • 120 gram smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt 

Till topping:

  • 1 tsk kanel
  • 0,5 dl pärlsocker

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en form, cirka 20 cm (om du har en större form, ca 24 cm behöver kakan bara gräddas cirka 10 minuter).
  3. Smält smöret.
  4. Knäck äggen i en bunke och tillsätt de torra ingredienserna.
  5. Blanda ner det smälta smöret.
  6. Häll smeten i formen, strö över kanel och pärlsocker.
  7. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
  8. Servera med vispad grädde.

 

 

2 oktober 2015

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!