Äppelpaj med ett knäckigt kolatäcke.
Äppelpaj med ett knäckigt kolatäcke. Foto: Helene Bernstone

Höstens godaste äppelpaj

Recept

Äntligen äppeltider! Här är receptet på en knäckig och god äppelpaj du bara måste prova att göra.

Annons

Vad gör man av säsongens alla härliga äpplen? Man bjuder på en god äppelpaj, förstås! Här är ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj – perfekt för dig som vill prova något nytt.

 

Du behöver:

  • 150 g smör
  • 2 dl råsocker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g äpplen

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, ljus sirap och vispgrädde.
  3. Dra åt sidan och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt.
  4. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg dem i en smord form. Fördela degen över.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig.
  6. Servera med grädde eller vaniljsås.

 

Recept: Jennie Holmberg (kika in i hennes hus här).

Annons
22 september 2015

2 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!