Baka en hallonlakritspaj på supernyttiga chiafrön!
Baka en hallonlakritspaj på supernyttiga chiafrön! Foto: Minatraningstajts.wordpress.com

Hallonlakritspaj med chiafrön

Recept

Trendiga chiafrön är både populära och nyttiga – rika på protein, fiber och omega-3. Testa den här smaskiga chiapajen med hallon och lakrits och ge superfröna en chans!

Annons

De just nu väldigt populära chiafröna är inte bara trendigt, de är supernyttiga också eftersom de bland annat innehåller mängder med Omega 3-fettsyror, proteiner, fibrer, kalcium och vitaminer. Chiafrön smakar inte så mycket, men eftersom de är så nyttiga är de perfekta att ha i matlagning, i gröt och smoothies – om du inte vill baka en läcker pudding eller paj med dem, förstås. Här är ett fantastiskt recept på chiapaj med hallon och lakrits. 

 

Hallonlakritspaj med chiafrön

Du behöver:

(För 3–4 portioner. Dubblera för vanlig pajstorlek.)

Pajdeg:

  • 4–6 st dadlar
  • 1,5 dl nötter (t ex valnöt eller pekannöt)
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 nypa himalayasalt 

Fyllning:

  • 3 dl hallon
  • 2 tsk honung
  • 2 msk chiafrön
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 tsk lakritspulver

Gör så här:

Pajdeg: Blötlägg dadlarna i minst fem minuter. Mixa nötterna till ett mjöl och tillsätt vaniljpulver och salt. Mixa ner 4–6 dadlar tills du får en lättarbetad pajdeg. Tryck ut i en liten pajform, cirka 10 cm i diameter.

Fyllning: Mixa alla ingredienser och kyl i minst en halvtimme, eller över natten. Bred sedan ut fyllningen över pajdegen. Ät och njut!

 

Recept: Minaträningstajts.wordpress.com

 

Annons
21 maj 2015

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!