Grilla kronärtskocka som Leila

Recept

Nu vill vi grilla grönt! Matprofilen Leila Lindholm lär oss hur man får ut det gottaste av den delikata kronärtskockan.

Annons

1. Skölj skockan och ta bort de yttersta, hårda bladen.

2. Koka skockan hel i ca 45 minuter i vatten, salt och smör, lägg i några citronskivor också.

3. Dela på skockan, ta bort ”skägget” från skockans botten och pensla blad och botten med örtolja, gärna med vitlök och citrus.

4. Grilla lätt. Du kan även pensla med tryffelolja och salt, sesamolja och salt, chiliolja, eller persilja/vitlöksolja.

 

Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Annons
27 maj 2014

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!