Grilla kronärtskocka som Leila

Recept

Nu vill vi grilla grönt! Matprofilen Leila Lindholm lär oss hur man får ut det gottaste av den delikata kronärtskockan.

Annons

1. Skölj skockan och ta bort de yttersta, hårda bladen.

2. Koka skockan hel i ca 45 minuter i vatten, salt och smör, lägg i några citronskivor också.

3. Dela på skockan, ta bort ”skägget” från skockans botten och pensla blad och botten med örtolja, gärna med vitlök och citrus.

4. Grilla lätt. Du kan även pensla med tryffelolja och salt, sesamolja och salt, chiliolja, eller persilja/vitlöksolja.

 

Leila Lindholm
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Annons
27 maj 2014
 
Annons
Mer om Recept

Gör ditt eget äppelmos!

Recept Laga mat som en äkta bonde med hjälp av recepten från Niklas Kämpargårds bok Bondens skafferi. Så här kokar och fryser du in ditt eget äppelmos!

Höstens godaste långkok – Texas chili

Recept Bjud på långkok till helgens finmiddag. Här är ett recept på Texas chili!

Trattkantarellsoppa med ädelost

Recept Har du plockat trattkantareller? Här är ett supergott recept på trattkantarellsoppa med ädelost – en perfekt och enkel förrätt när du ska bjuda på...

Recept: Melonssoppa med glass

Recept Kyl ner dig i sommar med uppfriskande vattenmelon och glass. Här är godaste receptet på melonsoppa med vaniljglass. 

Supergoda cheesecakebullar

Recept Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Recept på hemgjord Toffifee

Recept Sugen på något sött till kaffet? Krämig kola med choklad och nutella passar perfekt till fikat – här är ett recept på hemgjord Toffifee.

Recept på grillat lamm: Gaucho lamb

Recept Bjud dina gäster på grillat lamm i sommar – en favorit som garanterat sätter fyr på sällskapet.

Medlems-
innehåll

VIDEO: Recept på chokladpopcorn med kolasås

Recept Det perfekta kvällsmyset får du med det här enkla receptet på chokladpopcorn med kolasås. Kul att göra, både för stora som små!

Recept: Marängglasstårta

Recept Bjud på sommarens godaste efterrätt – marängglasstårta med kolasås, vaniljglass och jordgubbar!