Så här enkelt gör du godaste ischokladen!
Så här enkelt gör du godaste ischokladen! Foto: Jenny Grimsgård

Godaste ischokladen någonsin

Recept

Ischoklad är superenkelt att göra själv och det blir extra gott med lime, pepparmint eller kaffe. Här är Pernilla Wahlgrens goda recept på en av julens mest älskade klassiker.

Annons

Recept ur ”Pernillas julgodis” (Semic förlag).

Ischoklad

Ca 40 stycken

 

Du behöver:

100 g kokosfett

200 g mörk choklad av god kvalitet

 

Eventuell smaksättning:

1 tsk rivet apelsinskal

några droppar pepparmintarom

½ tsk malen kardemumma

1 tsk snabbkaffe

 

Eventuell garnering:

russin, hackade nötter, syltade apelsinskal, puffat ris, minimarshmallows, chokladkaffebönor

 

Gör så här:

1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.

2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma kokosfettet. Rör tills chokladen smält.

3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.

4. Tillsätt eventuell smaksättning, blanda väl.

5. Häll upp i ischokladformar och garnera med något gott, om du vill. Låt chokladen stelna något först så att inte garneringen sjunker till botten.

6. Låt stelna och förvara svalt i en burk med lock.

 

Vit ischoklad med lime

 

Du behöver:

100 g kokosfett

200 g vit choklad

rivet skal från 2 lime

 

Gör så här:

1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.

2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma

kokosfettet. Rör tills chokladen smält.

3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.

4. Tillsätt det rivna limeskalet. Spara lite att garnera ischokladen med.

5. Häll upp i ischokladformar och strö det sparade limeskalet över.

6. Låt stelna och förvara i en burk med lock.

 

0 Kommentarer

0

Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma

Här är bästa kanelbullereceptet! Redaktionen har provat Caroline Ahlqvists recept på ljuvligt goda kanelbullar med kardemumma.

15

Rabarberbullar med vanilj och kardemumma

Bullar hör sommaren till och både barn och vuxna älskar dem! De här ­rabarberbullarna med vanilj och kardemumma får en härligt knäckig smak tack vare...

0

Paul Svensson: "Grilla grönsaker som en dyr bit kött"

Kocken Paul Svensson ger sina bästa tips för att grilla grönsaker, berättar varför han älskar trist trädgårdsgöra hemma – och bjuder på recept på grilla...

0

Sommartårtan alla älskar: Jordgubbstårta!

Jordgubbstårta hör sommaren till! Här är Carolines Ahlqvist ljuvliga recept på sommartårta med maräng och jordgubbar – den är dessutom glutenfri!

0

Catarina Königs recept på wokad fruktsallad

Wokade frukter? Ja, du såg rätt! En snabb, enkel och fräsch efterrätt som är lätt att göra till många gäster. Lyxfaktorn stiger om du gör Catarina...

0

Cheesecake med jordgubbar och champagne

Vill du bjuda på något gott på nyår? Testa att göra den här lyxiga cheesecaken med jordgubbar och champagne.

0

Baka egna lussebullesemlor

Lussebullesemlan – årets nyhet till julfikat! Vill du baka egna utgår du från ett klassiskt recept på lussebullar.

0

Köttbönderna Oscar och Linas bästa köttrecept

Sveriges kanske mest passionerade köttbönder, Oscar och Lina Westman, har gått från rookies till succéproducenter av ekologiskt kött på bara tre år....

0

Johanna Westmans godaste recept på hemgjord glass

Hemgjord glass utan glassmaskin, som en semifreddo eller parfait – det är några av kokboksförfattaren och programledaren Johanna Westmans favoriter i...