Gör vackra äppelbakelser på bara några minuter

Recept

Vet du inte vad du ska göra av alla äpplen nu i höst? Gör superenkla äppelbakelser i form av rosor – det tar bara några minuter.

Annons

Att göra en enkel och vacker äppeldessert är inte så svårt som man kan tro. Spana in här hur du går tillväga, steg för steg, för att på bara några minuter göra finaste äppelrosorna!

 

Du behöver:

För 6 äppelbakelser

  • 4 äpplen
  • Saft från en halv citron
  • 1 matsked aprikosmarmelad (eller din favoritmarmelad/sylt)
  • Vatten
  • Smördeg
  • Kanel

Gör så här:

  1. Värm ugnen till ca 190 grader.
  2. Kärna ur och dela äpplena i halvor. Skiva äppelhalvorna.
  3. Lägg äppelskivorna i en skål. Fyll skålen med vatten och saften från en halv citron. Det ska vara så mycket vatten att det täcker äppelskivorna. Värm i mikrovågsugnen i 3 minuter, så att äpplena blir mjuka och enkla att rulla sedan.
  4. Kavla på mjölat bakbord ut en smördegsbit till en rektangel. Du ska kunna skära ut 6 långa remsor cirka 7 centimeter breda.
  5. Blanda din marmelad eller sylt med två matskedar vatten. 
  6. Placera ut äppelskivorna i omlott längsmed remsorna med smördeg. Börja i mitten av remsan, så att du kan vika över den nedre delen sen.
  7. Rulla ihop remsan med äppelskivor och sätt ner i en muffinsform.
  8. Baka i ugnen ca 35-45 minuter.
  9. Låt svalna en stund innan servering. 

 

Spana in den här videon så ser du hur enkelt det är!

 

Annons
Emelie Åberg
6 oktober 2015

1 Kommentarer

2015-10-07
RK
Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!