Vi i Villas säljare Hans delar med sig av sitt favoritrecept på pumpapaj!
Vi i Villas säljare Hans delar med sig av sitt favoritrecept på pumpapaj!

Baka pajen som alla älskar

Recept

På torsdag firas Thanksgiving i USA – med familj, vänner, ugnsstekt kalkon och pumpapaj. Här är ett enkelt, snabbt recept på den otroligt goda pajen. Baka, bjud och njut!

Annons

Pumpapaj har en given plats på middagsbordet när man firar Thanksgiving i USA. Vi i Villas säljare Hans Henretta, som själv har amerikanskt påbrå och bott där länge, brinner för de amerikanska traditionerna och delar med sig av sitt favoritrecept på godaste pumpapajen.

– Det är dags för pumpajen att slå igenom och bli lika stor här i Sverige som i USA! Det är konstigt att den inte gjort det tidigare egentligen – inte minst för att alla som ätit pumpapaj älskar den, säger Hans.

 

Recept på amerikansk pumpapaj

Du behöver:

  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk kryddpeppar
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen nejlika
  • 2 stora ägg
  • 1 burk konserverad pumpapuré
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 1 färdigt pajskal

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220C.
  2. Lägg pajskalet i en pajform och tryck upp kanterna.
  3. Blanda socker, kanel, salt och kryddor i en liten skål.
  4. Vispa upp äggen i en stor skål.
  5. Rör ner pumpapurén samt socker- och kryddmixen.
  6. Rör ner den kondenserade mjölken lite i taget.
  7. Häll fyllningen i pajskalet.
  8. Grädda i 15 minuter.
  9. Sänk värmen till 175C och grädda i ytterligare 40–50 minuter (testa med en sticka i mitten av pajen).
  10. Låt svalna i 2 timmar och servera med vispgrädde.

 

Recept: Mississippi Belle

Annons
25 november 2014

2 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!