Camillas chokladbiskvier

Laga Camillas goda chokladbiskvier!! Det här superenkla receptet räcker till ca 30 stycken.


Bottnar:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor

Smörkräm:
2 äggulor
150 gram smör
2 ½ dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao

Topp:
200 gram blockchoklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Riv mandelmassan och blanda i ägg-vitorna. Plutta ut rundlar på plåt, minst i 5-kronors storlek.

2. Skjut in i ugnen! 150 grader i cirka 15 minuter. De ska vara ljust gyllenbruna.

3. Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao.

4. Dutta på krämen på de avsvalnande bottnarna (annars smälter krämen). Ställ ”smörtopparna” i frysen en stund.

5. Smält blockchokladen och doppa topparna i chokladen. Ställ svalt.

6. Ät och njut! (Eller frys dem till ett senare tillfälle!)

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar