Foto: Eva Hildén Smith

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Recept

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och shiitakebacon, från boken Vegomenyer – festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen.

Annons

Caesarsallad med valnötsdressing och shiitakebacon

Du behöver:

(4 portioner)

Caesardressing med valnötter

2 romansalladshuvuden 
1 dl majonnäs, t.ex. äggfri
1 dl valnötter

1 tsk dijonsenap

Saften av en 1⁄2 citron
1 vitlöksklyfta

Salt och svartpeppar

Vitlökskrutonger

3 skivor surdegsbröd, i tärningar
2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta, pressad

Salt

Shiitakebacon

300 g shiitakesvamp, tunt skivad
1⁄2 dl olivolja
salt
Till servering
1⁄2 dl valnötter, grovhackade hyvlad parmesanost, t.ex. mjölkfri svartpeppar

 

Gör så här:

Caesardressing med valnötter


1. Mixa ihop allt i en mixer till en så slät sås det bara går.

Vitlökskrutonger


1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vänd runt brödtärningar, olivolja, pressadvitlök och salt i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills krutongerna har fått fint med färg. Rör runt då och då.

Annons

Shiitakebacon


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop skivad shiitakesvamp, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills shiitaken har fått ordentligt med färg och blivit knaprig. Ta ut och låt svalna något.

Servering


Riv romansalladen i bitar. Blanda med caesardressingen och fördela på tallrikar. Toppa med krutonger, shiitakebacon, hackade valnötter och hyvlad parmesanost!

 

 


Vegomeneyer – Festliga trerättersmiddagar för alla tillfällen (Semic), ca 168 kr. 

 

18 april 2017

0 Kommentarer

0

Recept: Friterade äppelringar med vaniljglass

Äpple, kanel och glass är en oemotståndlig kombination. Här bjuder Mattias Kristiansson på ett härligt glassrecept från sin kokbok Vegomenyer – festliga...

0

Recept: Smaskiga pizzabullar

Linda Andersson driver bakbloggen Lindas bakskola där hon bland annat bjuder på mängder av goda recept. Här är ett recept på pizzabullar, perfekt till...

0

Recept: Lyxfrukost med ägg benedict

Ägg, bröd, bacon och krämig hollandaisesås – en fantastisk kombination som sätter guldkant på frukosten. Här är ett recept på lyxig ägg benedict från...

0

6 festliga efterrätter till nyårsmiddagen!

Svårt att bestämma vad ni ska göra för efterrätt till nyårsmiddagen? Vi har samlat våra 6 bästa recept för inspiration.

0

Recept: Carolas adventstapas

Vill du bjuda dina gäster på något lite matigare än pepparkakor och lussebullar? Imponera med Carola Häggkvists mumsiga smårätter!

1

Recept: Julens bästa lussebullar

Saftiga lussebullar utan kesella – ja det är faktiskt möjligt. Här är Caroline Ahlqvists bästa lussebullerecept.

0

VIDEO: Gör gräddhjärtan till varm choklad

Få saker är så härligt som en kopp varm choklad – och ännu härligare blir det om du toppar med hjärtan av grädde. Så här gör du!

0

7 chokladrecept som är helt oemotståndliga

Sugen på att baka något gott med choklad? Vi i Villa har samlat våra bästa chokladrecept som passar allt från stunder som till kvällsfikat hemma, till...

0

VIDEO: Recept på spökmaränger

Vill du göra ett superenkelt och roligt pyssel till Halloween? Testa att göra gulliga spökmaränger! Här receptet på hur du gör.