Chokladhus – nya jultrenden!
Chokladhus – nya jultrenden! Foto: Marabou

Bygg ett chokladhus i jul

Recept

Letar du efter ett roligt alternativ till pepparkakshus? Haka på trenden med chokladhus! Vi visar dig hur du bygger ett eget chokladhus, steg för steg.

Annons

Att bygga ett chokladhus är det perfekta julpysslet för chokladälskaren, och det är dessutom ett roligt alternativ till ett klassiskt pepparkakshus. Det är inte bara privatpersoner som hakat på trenden, Ica Maxi i Skövde byggde nyligen Sveriges största chokladhus, och många bloggare och kändisar har även byggt egna.

Matstylisten och skribenten Emily Dahls har tillsammans med Marabou tagit fram sina bästa tips för att bygga ditt eget chokladhus. Så här går du tillväga!

 

Bygg ett chokladhus – steg för steg

Du behöver:

  • Sex st chokladkakor (200 gram)
  • 1 ask Noblesse
  • Godis att dekorera med, som Non stop
  • Florsocker

Gör så här:

Låt chokladkakorna ligga framme och bli lite mjuka i rumstemperatur.

Skär ut delarna med två kortsidor och två långsidor.

 

Kortsidorna skär du till med lätt vinkel upptill, samt en dörr på ena gaveln. Skär ut fönster på delarna som ska bli långsidor.

Smält chokladen som blivit över. Den ska användas för att ”limma” ihop delarna, vilket du gör med en bakpensel.

Annons

Skär ut en skorsten av Noblesse-choklad.

Montera fast taket (två chokladkakor) med hjälp av den smälta chokladen. Sätt fast skorstenen.

Låt gärna huset stelna något i kylskåp.

Dekorera efter tycke och smak med allt från kristyr till färgglada godisar. 

 

Instruktion och källa

 

Emelie Åberg
25 november 2015

0 Kommentarer

Medlems-
innehåll
Recept
0

Recept: Svart bönburgare med gruyèreost och karamelliserad lök

Äntligen grillsäsong! Kokboksförfattaren Martin Nordin bjuder på ett fantastiskt recept på en vegetarisk hamburgare från sin bok Gröna burgare.

0

Recept: Vegetarisk caesarsallad

Vegetarisk och veganmat är en stor trend i vår. Här bjuder vegoprofilen Mattias Kristiansson, på ett recept på ceasarsallad med valnötsdressing och...

0

Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

0

Vi i Villa startar ny tidning - Mitt hem och jag!

Hallå där Camilla von Otter, chefredaktör för nya Mitt hem jag – tidningen för alla kvinnor som alltid längtar hem.

0

Villareceptet: Quesadillas med sötpotatis

Sötpotatis är en underbar rotfrukt. Särskilt god blir den om du bryter potatisens sötma med lite lime och chili.

0

Villareceptet: Kyckling med apelsin- och stjärnanissås

Nejlikorna ger kycklingen en julig och spännande smak.

0

Villareceptet: Kebabspett med rädis-tsatsiki!

Varför fixar och donar vi så mycket med våra hus? Jo, för att kunna njuta ännu mer i dem! Nu är vi sugna på att grilla.

1

Villareceptet! Höstig svampsoppa

En enkel soppa upplyxad med vin passar som härlig helglunch!

1

Silltoppen!

Vilken sill äter svenskarna på midsommar?Ja, det beror på hur gammal du är och var du bor!