Boktips kokböcker

Recept

Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Annons

Passion för desserter


Jan Hedh, Foto Klas Andersson
En fantastiskt vacker och nyskapande bok av en av våra främsta bagarmästare. Här finns allt från klassiska grundrecept på suffléer, maränger och mördegsbottnar, till nya skapelser som mascarponeglass, karamelliserade fikon och cointreausufflé. Samtliga graderade i svårighetsgrad 1 till 3.
Prisma förlag 240 sidor, inbunden Pris cirka 399 kronor

Persiska bufféer

Maria Masoomi, Foto Bruno Ehrs
Även som blek svensk är det omöjligt att motstå Marias sju härliga bufféer med namn som Edens Lustgård och Tusen och en natt. Persiskt överdåd i sprakande färger, vackert och hälsosamt och fantastiskt gott för oss som gärna provar röd bulgurröra, medelhavsgratäng med tomat eller persisk tapenade.
Ica Bokförlag 120 sidor, inbunden Pris cirka 249 kronor

PA&Co
- mer än en kokbok


Claes Britton, Christina Britton. Foto Pelle Bergström/Mikael Jansson mfl
Den sanna historien om kändiskrogen PA&Co, bortom myter och legender, i en personlig och burlesk berättelse med unika fotografier. Även stamgäster som Stig Larsson, Klas Östergren och Mauro Scocco medverkar. Dessutom 90 recept, både för amatörer och proffs. Vald till Årets bästa måltidslitteratur 2007.
PA & Co 327 sidor, inbunden Pris cirka 300 kronor

Arla kökets bästa


 

Arla/Harlequin Förlag
Sedan 60-talet har Arlas receptblad i butikerna hjälpt oss med vardagsmaten. Nu finns 76 av de mest populära recepten genom tiderna samlade i en bok. Här hittar du lättlagade maträtter med vanliga råvaror, dessutom ett helt kapitel med tips på bra fredagsmys för trötta föräldrar!
Pris cirka 79 kronor säljs via www.arla.se samt i de flesta mataffärer.

Glenn Strömberg
- Med smak för Italien


 

Ulf Jörnvik, Foto E Andinsson/P Claesson
När en av våra mest folkkära fotbollsspelare, numera kommentator, fann kärleken i Italien blev också den italienska maten en förälskelse. Här varvas favorit-recept och svärmors kökshemligheter med fotbollshistorier från både Göteborg, Benfica och Atalanta.
Prisma Förlag 168 sidor, inbunden Pris cirka 290 kronor

Annons
10 januari 2008

1 Kommentarer

2008-01-21
Anonymous
0

Bästa receptet: Kanelbullar med kardemumma

Här är bästa kanelbullereceptet! Redaktionen har provat Caroline Ahlqvists recept på ljuvligt goda kanelbullar med kardemumma.

15

Rabarberbullar med vanilj och kardemumma

Bullar hör sommaren till och både barn och vuxna älskar dem! De här ­rabarberbullarna med vanilj och kardemumma får en härligt knäckig smak tack vare...

0

Paul Svensson: "Grilla grönsaker som en dyr bit kött"

Kocken Paul Svensson ger sina bästa tips för att grilla grönsaker, berättar varför han älskar trist trädgårdsgöra hemma – och bjuder på recept på grilla...

0

Sommartårtan alla älskar: Jordgubbstårta!

Jordgubbstårta hör sommaren till! Här är Carolines Ahlqvist ljuvliga recept på sommartårta med maräng och jordgubbar – den är dessutom glutenfri!

0

Catarina Königs recept på wokad fruktsallad

Wokade frukter? Ja, du såg rätt! En snabb, enkel och fräsch efterrätt som är lätt att göra till många gäster. Lyxfaktorn stiger om du gör Catarina...

0

Cheesecake med jordgubbar och champagne

Vill du bjuda på något gott på nyår? Testa att göra den här lyxiga cheesecaken med jordgubbar och champagne.

0

Baka egna lussebullesemlor

Lussebullesemlan – årets nyhet till julfikat! Vill du baka egna utgår du från ett klassiskt recept på lussebullar.

0

Köttbönderna Oscar och Linas bästa köttrecept

Sveriges kanske mest passionerade köttbönder, Oscar och Lina Westman, har gått från rookies till succéproducenter av ekologiskt kött på bara tre år....

0

Johanna Westmans godaste recept på hemgjord glass

Hemgjord glass utan glassmaskin, som en semifreddo eller parfait – det är några av kokboksförfattaren och programledaren Johanna Westmans favoriter i...