Recept på kanelbullesockerkaka

Kök

Gillar du sockerkaka? Då kommer du älska kanelbullesockerkaka. Här är receptet på kakan som kommer göra succé till fikastunden.

Recept kanelbullesockerkaka

175 g smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

3 dl crème fraiche

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt

Fyllning sockerblandning:

1 dl strösocker

1 1/2 matsked kanel

1 1/2 matsked mortlade kardemummakärnor


Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smält smöret och lägg i sockret. 

3. Blanda ner äggen ett och ett, och därefter créme fraichen.

4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda med resten av smeten.

5. Blanda samman socker, kanel och kardemumma

6. Smöra en sockerkaksform och lägg i ströbröd

7. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av sockerblandningen

8. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande sockerblandning. 
Till sist duttar du över 2 msk smör.

9. Kakan ska gräddas i 45-60 min.


Testa en glutenfri variant!
Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och köp ett glutenfritt ströbröd.    

Tips: För ett extra fint resultat – pudra sockerkakan med florsocker när kakan svalnat. 

 


Vi i villa tipsar dig

13 november 2015

3 Kommentarer

2015-11-16
Sara Blom
2015-11-16
Sara Blom
0

Grilltips från stjärnkocken Johan Jureskog

Kocken Johan Jureskog driver bland annat köttrestaurangen AG i Stockholm. Här är hans bästa tips för hur du fixar en saftig köttbit på grillen...

0

8 fantastiska våfflor att inspireras av

Våffeldagen är här! Vi på redaktionen älskar en klassisk våffla med sylt och grädde, men det finns andra tillbehör som gör en minst lika god våffla....

0

VIDEO: Så här undviker du att pastavattnet kokar över

Är du trött på att pastavattnet alltid kokar över? Med det här superenkla knepet slipper du det.

Medlems-
innehåll
Kök
0

Knep: Så rengör du mikron på 4 minuter

Vi testar knepet som trollar bort den ingrodda smutsen i mikrovågsugnen på bara några minuter. Allt du behöver är en citron!

1

Har huset gjort mig huslig? Krönika Annika Marklund

Oj – plötsligt står hon där och syltar och saftar! Eller är det hela bara ett skådespel? Vår krönikör Annika Marklund är mån om att husligheten inte...

0

Köket i centrum!

Den här månaden sätter vi fokus på köket. Många av oss tycker att det är villans viktigaste rum. Där träffas vi för både vardagsliv och fest. Men så...

0

Jul på traditionellt vis

Julen är en högtid som många föredrar att fira på ett traditionellt vis. I årets juldekoration är svensk tradition ett viktigt ledord...

0

Ledaren: Tack alla härliga läsare!

Ni bidrar verkligen med att göra vår tidning. I det här numret mer än någonsin.