Foto: Istockphoto

Vattensäkra råd om blandare

Kök

En ny blandare kan både minska räkningen och uppdatera stilen i kök eller badrum. Här får du ta del av råd och årets trender.

Hallå där, Henrik Evers, key account manager på Grohe. Varför ska jag byta ut min blandare?

– Ofta handlar det om att man har en blandare som är gammal. Det kan vara trögt att dra i reglagen, eller så börjar blandaren läcka. En annan anled- ning till att byta är att man vill förändra stilen i kök eller badrum.

Vad kostar en ny blandare?

Annons

– Det finns flera olika varianter och prisnivåer att välja bland, alltifrån tusenlappen upp till 10 000–15 000 kronor.

Kan jag byta den själv?

– Vi rekommenderar att du använder en behörig installatör.

Hur mycket kan jag sänka mina energikostnader genom att byta?

– En kallstartsblandare sparar ca 30 procent varmvatten. En blandare med 8–12 liter/minut kan du byta till en med 5,7 liter/minut och spara flera tusenlappar.

Vad ser du för trender när det gäller blandare under 2018?

– Många vill ha minimalistiskt eller retrodesign. En trend vi ser växa är blandare med utdragbar kran för att spola av disken. Det blir även allt vanligare att folk vill ha kolsyrat vatten integrerat i sin köksblandare.

22 mars 2018
Annons
Mer om Kök

Koka egen jordgubbssylt

Kök När du ska koka sylt gör det inget om jordgubbarna är tryckskadade, fula eller övermogna, det blir gott ändå. Här är ett enkelt recept från My Feldts nya bakbok. 

Konditorn som vill väcka vår kärlek till naturen

Kök Hon valde restaurangskolan för att hon gillade att vika servetter. Idag börjar hon varje dag med en bulle. Nu släpper konditorn My Feldt sin första...

Recept på läskande syrensaft

Kök Fullt av blommande syrener i trädgården? Passa på att kapsla in smaken av sommar och gör syrensaft. Här är ett recept från My Feldts bok Blåbärssnår,...

Sveriges Mästerkock om kycklingfötter, tävlingsnerver och Frankrike...

Kök Erik Hammar är Sveriges Mästerkock 2018. Här delar han med sig av sina bästa tips till hemmakocken, berättar om sin passion för matlagning och varför han knaprat kycklingfötter i Kina. Dessutom får du ta del av recept från hans rykande färska kokbok med tema Frankrike.

Årets hetaste kökstrender

Kök Mörkare stensorter, tvåfärgad inredning och fler prydnadsföremål. Inredningsbloggaren och journalisten Maria Soxbo berättar om årets kökstrender.

Laga mat utan socker med stjärnkockens hjälp

Kök När Björn Frantzéns dotter Leiah fick diabetes tvingades familjen förändra sina matvanor. Nu vill stjärnkocken hjälpa andra att kunna laga god...

Medlems-
innehåll

Bästa bubblet till nyår – 7 vintips

Kök Varför är Champagne så glamorös och dyr? Och vad är skillnaden mellan Cava, Prosecco och Crémant? Stefan Saidac på Vinbetyget.se berättar om olika typer av mousserande viner och ger 7 prisvärda vintips till nyår.

Medlems-
innehåll

Godare helg: 7 mat- och vintips!

Kök Vad ska man äta för gott i helgen? Och vilka viner passar bäst till? Här är sju middagar med matchade viner – alla prisvärda och med högsta...

Annons

Ta grillningen till nästa nivå

Kök Är det verkligen sämre med elgrill och gasol? Borde jag satsa på kol eller briketter? Varför är alltid glödbädden som bäst när jag grillat färdigt?...